INNOCENTADA – L’administració nord-americana busca paralitzar la LPI espanyola

Barack Obama. Imatge: Joint Hometown News Service a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Actualització: havieu picat? Innocents! 😉

La nova llei espanyola de propietat intel·lectual preocupa a l’administració nord-americana fins a tal punt que el mateix Obama hauria parlat amb el president Rajoy, segons apunten mitjans nord-americans.

Si la retirada de Google News havia estat ja anunciada i era previsible després de l’aprovació de la nova Llei de Propietat Intel·lectual a l’Estat Espanyol per part de l’executiu de Mariano Rajoy, altres empreses nord-americanes podrien resultar afectades per aquesta a la llarga, com Microsoft o Facebook . O, almenys, això és el que sembla témer l’executiu de Barack Obama.

Segons alguns mitjans nord-americans com el New York Times o Bloomberg, la preocupació de l’executiu d’Obama és tal que el mateix president nord-americà hauria trucat al seu homòleg espanyol per parlar sobre aquest tema, segons afirma el Times. Bloomberg es limita a referir-se a “contactes d’alt nivell entre ambdues administracions“.

En l’origen d’aquests contactes, i segons el rotatiu novaiorquès, s’hi trobaria Google juntament amb altres empreses que ara mateix no es veuen perjudicades directament per la LPI, però que temen poder ser-ho en un futur a mitjà termini. Les més importants, Facebook i Microsoft.

L’amenaça d’aquestes empreses per al govern espanyol seria clara: abandonar aquest mercat i bloquejar l’accés dels internautes espanyols als serveis de Microsoft, Facebook i Google entre d’altres esperant que el clam popular faci reflexionar els polítics. És clar que, el que busquen evitar, és haver d’arribar a aquest extrem i, per això, han buscat la mediació de les autoritats nord-americanes.

Poc més ha transcendit d’una “font propera a la Casa Blanca” de la qual, naturalment, no se n’ha revelat la seva identitat. Només que s’esperen novetats sobre això al llarg dels propers dies.

Imatge de portada de la Joint Hometown News Service a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: