INNOCENTADA – L’administraci贸 nord-americana busca paralitzar la LPI espanyola

Barack Obama. Imatge: Joint Hometown News Service a Flickr sota llic猫ncia Creative Commons
Compartir

Actualitzaci贸: havieu picat? Innocents! 馃槈

La nova llei espanyola de propietat intel路lectual preocupa a l’administraci贸 nord-americana fins a tal punt que el mateix Obama hauria parlat amb el president Rajoy, segons apunten mitjans nord-americans.

Si la retirada de Google News havia estat ja anunciada i era previsible despr茅s de l’aprovaci贸 de la nova Llei de Propietat Intel路lectual a l’Estat Espanyol per part de l’executiu de Mariano Rajoy, altres empreses nord-americanes podrien resultar afectades per aquesta a la llarga, com Microsoft o Facebook . O, almenys, aix貌 茅s el que sembla t茅mer l’executiu de Barack Obama.

Segons alguns mitjans nord-americans com el New York Times o Bloomberg, la preocupaci贸 de l’executiu d’Obama 茅s tal que el mateix president nord-americ脿 hauria trucat al seu hom貌leg espanyol per parlar sobre aquest tema, segons afirma el Times. Bloomberg es limita a referir-se a “contactes d’alt nivell entre ambdues administracions“.

En l’origen d’aquests contactes, i segons el rotatiu novaiorqu猫s, s’hi trobaria Google juntament amb altres empreses que ara mateix no es veuen perjudicades directament per la LPI, per貌 que temen poder ser-ho en un futur a mitj脿 termini. Les m茅s importants, Facebook i Microsoft.

L’amena莽a d’aquestes empreses per al govern espanyol seria clara: abandonar aquest mercat i bloquejar l’acc茅s dels internautes espanyols als serveis de Microsoft, Facebook i Google entre d’altres esperant que el clam popular faci reflexionar els pol铆tics. 脡s clar que, el que busquen evitar, 茅s haver d’arribar a aquest extrem i, per aix貌, han buscat la mediaci贸 de les autoritats nord-americanes.

Poc m茅s ha transcendit d’una “font propera a la Casa Blanca” de la qual, naturalment, no se n’ha revelat la seva identitat. Nom茅s que s’esperen novetats sobre aix貌 al llarg dels propers dies.

Imatge de portada de la Joint Hometown News Service a Flickr sota llic猫ncia Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: