L’Agència Catalana de l’Aigua estrena aplicació amb informació sobre prop de 300 platges catalanes

Compartir

Aprofitant la recent arribada de l’estiu, del bon temps i les vacances, l’Agència Catalana de l’Aigua ha estrenat un servei anomenat PlatgesCat, disponible a través del web i d’una aplicació per a iOs i Android. Aquesta app aportada dades en temps real sobre prop de 300 platges catalanes, des de la previsió de la qualitat de l’aigua, la bandera de salvament, el temps o la possible presència de meduses.

A banda de la informació en temps real, també es poden consultar detalladament les característiques de les platges, dels possibles fenòmens naturals que es poden donar en el nostre litoral, així com també avisos de possibles incidències que es puguin registrar a la costa durant aquest estiu. Un element destacat i que fa útil l’app és que mostra informació sobre la qualitat sanitària de l’aigua (t’informa de si aquesta és excel·lent, bona o si pot estar alterada), la temperatura de l’aigua, la bandera de seguretat, el temps, entre d’altres dades. Paral·lelament, l’aplicació també t’informa de les característiques de la platja, així com dels serveis dels què disposa.

Cal tenir en compte que aquesta aplicació aporta informació d’aquelles platges on es desenvolupen controls periòdics sobre la qualitat de l’aigua o bé on hi ha servei de salvament i socorrisme. Per tant, no aporta informació de platges retirades o petites cales que no disposen d’aquests serveis. Durant aquest període, que comprèn 16 setmanes de control (igual que a l’estiu de 2013), es faran 8 controls analítics (a més d’un de previ que s’ha dut a terme el 19 de maig) per garantir la qualitat de l’aigua a les zones de bany del litoral.

Servei web.

Aplicació Android.

(en els propers dies per iOs).

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: