L’app número 1 de Google Play és un frau

Compartir

La filosofia oberta de Google Play fa que es colin apps fraudulentes que triguen a ser desemmascarades. Virus Shield ha arribat al primer lloc de la llista de noves apps de pagament a Google Play. És un frau  tot i tenir una valoració de 4.7 estrelles i vendre més de 10.000 còpies.

virus-shield-google-play

Virus Shield, un suposat programari protector i antivirus , que ha resultat ser un complet frau descobert per Android Police. Virus Shield es va anunciar a Google Play com un antivirus que “impedeix que apps pernicioses s’instal·lin en el teu dispositiu, protegeix la teva informació personal, consumeix poca bateria i no té anuncis”.

Vist així, pot semblar una aplicació útil i amb unes poques funciones interessants. Doncs tot i costar 4€ es va posicionar com a numero 1 de ventes a la llista de noves apps de pagament a Google Play. Fins i tot va arribar a ser número 3 en la llista de vendes totals.

virus_shield4

Va arribar a acumular més de 10.000 descàrregues i, el més sorprenent: una valoració de 4.7 sobre 5 estrelles. Donem per fet que les primeres puntuacions són falses, escrites pels creadors de l’app i els seus coneguts o còmplices però, i la resta? No cal dir que la gent puntua una aplicació sense saber si realment fa el que diu.

La web d’Android Police ha descobert mirant el codi de Virus Shield que és un complet frau. No fa absolutament res, excepte dibuixar una marca sobre un escut quan toques la pantalla, simulant que estàs protegit contra suposades amenaces

Després de la denúncia d’Android Police, Virus Shield ha estat retirada de Google Play. Irònicament, el fet que costés 4€ segurament va ser una de les claus del seu èxit. -“Si val tants diners segur que és molt bona”-. Possiblement l’argument de molta gent que la va comprar.

L’estafador ha aconseguit com a mínim 40.000 dòlars per una app que l’únic que fa és dibuixar un escut amb una marca a la pantalla.

virus_shield3

D’aquest succés en podem treure algunes conclusions:

No fiar-nos de les puntuacions de Google Play i menys si l’aplicació és de pagament. Això no vol dir que si una aplicació té molta puntuació no l’ha puguem comprar, simplement fixar-nos de quin tipus d’aplicació es tracta i mirar fins i tot els comentaris.

Tampoc costa res informar-se una mica prèviament per veure si l’aplicació és de fiar o, com el cas de Virus Shield, una estafa.

Vosaltres compreu aplicacions de Google Play? Us informeu prèviament?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: