Lechal, la sabata “intel·ligent”

Sabata Lechal
Compartir

Digues adéu a mirar els mapes al teu smartphone o, fins i tot, al teu smartwatch gràcies a aquesta sabata que vibra indicant la direcció cap a on has d’anar.

No sé a vosaltres, però a mi hi ha vegades que em molesta haver de treure el telèfon mòbil de la butxaca per consultar un mapa (en aquest cas, Google Maps, del qual en sóc usuari) per tal de guiar-me per una ruta. No tant quan estic treballant, si no més aviat quan faig turisme, doncs m’agrada fixar-me en tot allò que m’envolta i no perdre el fil dels pensaments que l’entorn em suggereix.

I, per fi, he trobat una solució al meu petit problema: que siguin les sabates les que m’indiquin per on he d’anar.

Lechal és una sabata creació de Krispian Lawrence i Anirudh Sharma que ens indica per on hem d’anar d’una manera molt senzilla, diríem que de sentit comú: si hem de tirar cap a la dreta, la sabata dreta vibra, mentre que si ho hem de fer en el sentit contrari, és l’esquerra la que vibra per indicar-nos la ruta.

Aquestes sabates es connecten via Bluetooth al nostre smartphone, sincronitzant-se amb Google Maps per tal d’obtenir les instruccions, vibrant quan ens toca canviar de direcció. Per a això, només haurem d’instal·lar al nostre terminal l’app que fa de mitjancera entre les sabates i el terminal, i escollir una destinació, tot despreocupant-nos per la resta.

Evidentment, i donat que són unes “smart shoes” (sabates intel·ligents), també poden comptar les passes que fem i, mitjançant un càlcul senzill, dir-nos quantes calories hem cremat durant les nostres passejades.

El disseny de la sabata en si és, com no podia ser d’altra manera, molt futurista, i està concebuda més per a l’esport que per al dia a dia, malgrat que de tenir èxit al mercat, no és descartable que més endavant en puguem veure versions més “de carrer”.

Però Lechal és més que unes sabatilles; què passa si no ens agrada el seu disseny i volem la mateixa tecnologia en les nostres sabates d’ús diari? Cap problema, l’empresa india que les produeix ha creat també unes plantilles vàlides per a qualsevol tipus de sabatilla (de carrer, esportiva) que engloba la tecnologia de connectivitat i vibració de Lechal.

L’adquisició d’aquestes sabatilles i les plantilles es podrà fer més endavant a través d’Internet des de qualsevol lloc del món.

Guillem Alsina
Etiquetes: