Lenovo presenta el seu primer ordinador en ‘stick’

Compartir

Un processador Intel Atom i Windows 8.1 per poder treballar amb qualsevol pantalla.

La moda dels ordinadors en format stick (és a dir, com un llapis de memòria USB només que més grans i amb connector HDMI) no s’atura, i ara és Lenovo la que puja al carro amb l’Ideacentre Stick 300.

La idea és la mateixa que en la resta dels dispositius de les altres companyies: poder encabir un ordinador de sobretaula a la butxaca, i dur-lo amb nosaltres per poder-hi treballar en qualsevol lloc on hi trobem una pantalla, teclat i ratolí.

Munta un microprocessador Intel Atom Z3735F, sobre el qual hi corre un Windows 8.1 que, en el moment en què surti al mercat Windows 10, s’hi podrà actualitzar. L’acompanyen 2 GB de RAM i 32 GB d’espai d’emmagatzematge en disc.

Wi-Fi i Bluetooth 4.0 són les opcions de comunicació sense fils, que ens permeten per una banda connectar-nos a Internet i, per l’altra als perifèrics com el teclat i el ratolí.

El seu preu ens l’ha donat Lenovo en dòlars, 129, suposem que el que es farà és traslladar aquesta xifra exactament igual a euros.

Lenovo_Ideacentre_300

L’eclosió d’aquests dispositius fa possible no dependre del núvol ni haver de dur un portàtil amunt i avall, sempre i quan puguem assegurar que tenim els perifèrics necessaris en destinació per poder emprar aquest tipus de dispositiu, quelcom que no sempre podrem fer.

A més, aquests ordinadors en format stick no ens permeten treballar-hi, per exemple, mentre estem fent un llarg desplaçament en avió, en tren o en vaixell, ja que manquen de tot allò necessari per emprar-los en mobilitat.

Guillem Alsina
Etiquetes: