Les 10 millors apps del mes d’octubre de 2014

Compartir

Comença el mes d’octubre amb una nova selecció de les millors aplicacions escollides per appocalipsi, el millor blog en català amb valoracions, descobriments, reviews i demostracions d’apps, especialment si són per iPad i en català. En aquest recull publicat a ycom.cat trobem, com sempre, aplicacions de tot tipus.

1. Speak & Translate (iOS) – Gratuïta

“Parlar i traduir” és una genial aplicació de traducció per veu (i text), que us permetrà viatjar per mig món trencant barreres idiomàtiques. Només heu de seleccionar dos idiomes, apropar-vos al micròfon i començar a parlar. De forma automàtica, us apareixerà en pantalla la frase que l’aplicació ha reconegut i escoltareu i llegireu la traducció en l’idioma seleccionat.
I atenció catalanoparlants! L’ app incorpora el català entre els més de 30 idiomes seleccionats! Podreu traduir a: afrikaans, àrab, alemany, xinés, danès, coreà, finés, francès (també de Canada), txec, hebreu, holandès, anglès (americà, britànic i d’altres), italià, japonès, noruec, suec, portuguès o rus entre d’altres. Una llista molt completa!

Speak & translate

2. Supernauts (iOS) – Gratuïta

Us imagineu que gran part de la superfície terrestre quedes inundada pel mar? Us imagineu poblant altres planetes i construint noves ciutats? Ara, podeu experimentar-ho a “Supernauts”, un joc altament social on haureu de competir per reconstruir la Terra en un nou món espacial. Produïu fusta, pedres i altres materials de construcció i doneu forma a una nova ciutat on allotjar tots els supervivents afectats per les inundacions.
Reuniu el vostre equip de superherois i resoleu els puzles per alliberar cadascun dels supervivents!

Supernauts

3. Verba 7 (iOS/Android) – Gratuïta

A “Verba 7” jugareu amb les paraules, però no des de la seva vesant morfològica, sinó des de la seva vesant semàntica. Una competició mundial on haureu de resoldre 365 reptes verbals diferents, un per cada dia, en dos idiomes: català i castellà. Quan faltin 7 hores, 7 minuts i 7 segons, començarà el compte enrere de cadascun dels reptes i posteriorment, comptareu amb 7 minuts i 7 segons per resoldre cada repte. Si el resoleu dins dels primers 7 segons, aconseguireu la puntuació màxima, que en aquest cas és 777.
Un joc patrocinat per Màrius Serra, on no guanya qui queda en primera posició, sinó el que ocupa la posició número 7 del rànquing. Trobareu les respostes a tots els reptes, a la pàgina web de l’app!

verba7

4. Ice Rage (iOS/Android) – De pagament

Tot i que l’hoquei sobre gel no és un dels esports més seguits a Catalunya, segur que amb “Ice Rage” us divertireu una bona estona. Escolliu personatge, escolliu modalitat de joc (partit ràpid, torneig o survival) i nivell de dificultat i poseu a prova les vostres habilitats sobre el gel.
Un joc amb el segell de qualitat de “Mountain Sheep”, on podreu gaudir d’una bona qualitat gràfica i una estètica molt particular que a nosaltres personalment ens encanta. Si heu provat algun dels seus altres jocs com “KingHunt” o “Minigore”, segur que alguns dels personatges (John Gore o Muffin King) us resultaran molt familiars.
Sticks a punt?

ice-rage

5. Virtual City Playground (iOS/Android) – Gratuïta

A “Virtual City Playground” construireu la vostra pròpia ciutat, però amb algunes novetats respecte la majoria de simuladors habituals. En concret, el joc es centra principalment en l’activitat productora i la construcció d’habitatges per fer augmentar la població. Haureu de construir tot tipus de fàbriques i a més, comprar els camions de transport i establir-ne les seves rutes per abastir la resta de fàbriques i centres comercials. A més, també haureu d’adquirir i programar camions d’escombraries per mantenir la ciutat neta o diferents línies d’autobús per transportar els habitants d’una estació a l’altre.
Podreu construir infraestructures singulars com un gran casino, un hangar o fins i tot, una plataforma de llançament espacial.

virtualcity

6. HabitRPG (iOS/Android) – Gratuïta

Si voleu començar el curs amb bon peu i us agraden els videojocs estil RPG, segur que fareu bon us de “HabitRPG”, un joc pensat per millorar els vostres hàbits a la vida real on haureu de lluitar contra tots els vostres propòsits i tasques pendents com si de monstres es tractessin. Una divertida manera d’afrontar les feines més avorrides del dia a dia a través d’una senzilla interfície amb tres llistes (tasques diàries, coses per fer i hàbits), que us ajudaran a fer evolucionar el vostre personatge i organitzar la vostra vida real.
Cada tasca que completeu, es convertirà en punts d’experiència i or per les vostres arques que podreu utilitzar per comprar noves armes, pocions, roba o menjar. Si falleu en alguna de les tasques o no les completeu quan toca, el vostre personatge en rebrà les conseqüències, i fins i tot, pot arribar a morir!

habit-rpg

7. Senda i el Drac Golafre (iOS/Android) – De pagament

“Senda i el Drac Golafre” és el primer capítol de “Les aventures de Senda”, una petita protagonista de 5 anys que us farà viatjar per diferents aventures plenes de màgia i fantasia. En aquest cas, coneixereu la historia d’un drac molt golafre i aprendreu de la importància de dur una dieta equilibrada. Ja veureu que el drac s’emportarà una bona lliçó!
A més, els menuts també podran interactuar amb un munt d’objectes que cobraran vida a mida que els vagin descobrint i jugar a donar de menjar al drac o a trobar totes les estrelles que s’amaguen rere els diferents objectes a cada pantalla.

sendaieldrac

8. Pinsaic (iOS) – De pagament

“Pinsaic” és el primer projecte del desenvolupador basc Mikel Eizagirre, una app infantil on ens proposa substituir els llapis de colors tradicionals per xinxetes de diferents formes i colors. L’objectiu principal és oferir una nova plataforma on els més petits puguin plasmar les seves pròpies creacions en un entorn senzill i amb infinitat de possibilitats. Podreu escollir entre 4 taulers de creació diferents: una modalitat lliure i tres modalitats amb pantalla duplicada en horitzontal, en vertical o en espiral. Hi ha fins a 11 formes de xinxeta diferents i una paleta completa amb tots els colors de l’espectre.
Totes els mosaics que elaboreu els podeu guardar a la vostra “galeria d’art”, on podreu visualitzar-los i modificar-los en qualsevol moment.

pinsaic

9. BlueFire Reader (iOS/Android) – Gratuïta

Si finalment us heu decidit a passar-vos als llibres digitals, “BlueFire Reader” us pot resultar una app imprescindible per els vostres dispositius. Es tracta d’un lector de ebooks totalment gratuït, on podreu visualitzar tots aquells llibres que hagueu comprat per internet i estiguin en format PDF o ePUB (arxius protegits de còpia amb Adobe Digital Rights Managment (DRM)). Podreu confeccionar la vostra pròpia biblioteca, descarregant automàticament els llibres que hagueu comprat amb un compte d’Adobe, els que tingueu guardats al vostre compte de Dropbox, o també transferint-los a través d’un ordinador i un cable USB.
A més, també podreu personalitzar multitud d’aspectes per adaptar el format del text al vostre gust. Per exemple, la mida del text, l’amplada dels margues, la numeració de pàgina, la brillantor, i fins i tot, en alguns, també el tipus de font, l’interlineat, el text justificat o el color del fons i el del text.

Bluefire

10. Ridiculous Fishing (iOS/Android) – De pagament

“Ridiculos Fishing” és un d’aquells jocs que en poc temps s’ha convertit en tot un fenomen entre els dispositius mòbils. Amb una estètica retro i un bon toc d’humor, haureu de pescar tot tipus d’espècies rocambolesques que trobareu recollides a la “Fish-o-Pedia”.
Al fons del mar Àrtic (una de les 4 localitzacions del joc) us hi espera una bona sorpresa, milloreu i actualitzeu el vostre arsenal per aconseguir arribar-hi. Làmpades, assecadors de cabell, boles de bitlles, o escopetes de tot tipus i mides són alguns dels pintorescs objectes que podreu comprar a la botiga a canvi d’una bona bossa de monedes.
I un consell: eviteu sempre les meduses!

ridiculousfishing

Les 10 millors apps del mes de setembre

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: