Les apps de fitness menteixen: no cremem tantes calories com diuen

Compartir

Un grup d’investigadors de la Universitat d’Aberystwyth ha descobert que alguns dels dispositius de monitoratge fitness més populars sobreestimen el nombre de calories cremades fins a un 50%. Els investigadors han realitzat proves en tot tipus de productes (des dels 25 als 100 euros) i tots ells han mostrat poca precisió a l’hora de mesurar calories.

Segons el doctor Rhys Thatcher, líder del projecte en col·laboració amb el programa de la BBC X-Ray, la tendència és indicar que s’han cremat més calories de les que en realitat s’han consumit. L’estudi ha analitzat, sobretot, models de la marca Fitbit, una de les principals en l’àmbit dels wearables esportius.

Les diferències entre córrer i caminar

El Fitbit Charge 2 va demostrar ser molt precís mesurant calories a l’hora de córrer, subestimant-les en un 4%. El problema apareix a l’hora de mesurar les calories cremades mentre es camina, on el dispositiu indica que es consumeix un 50% més de les calories reals.

Altres dispositius més barats (de marques com Letscom i Letsfit) subestimaven les calories cremades en un 33% i un 40% respecitivament a l’hora de córrer. Així i tot, semblaven més precisos a l’hora de mesurar l’esforç físic caminant, sobreestimant les calories cremades en “només” un 15,7% i un 2%, respectivament.

Les proves de l’estudi es van realitzar mesurant la quantitat d’oxigen consumida per una persona voluntària en diferents tipus d’exercicis i conclou que el dispositiu que s’utilitza perd rellevància, ja que en qualsevol dels casos cal interpretar les dades que ofereix amb cautela.

Les marques estudiades s’han pronunciat respecte als resultats. Per la seva banda, Fitibit afirma que confia en les capacitats dels seus productes, mentre que Letscom i Leftist han preferit la prudència afirmant que els seus dispositius “només fan estimacions”, en no ser aparells mèdics.

Les apps i dispositius fitness van experimentar un boom comercial en els últims anys. Registren tota l’activitat física que realitzem, monitoren el nostre ritme cardíac i compten les calories que consumim, informació important i útil, sobretot, si l’usuari es troba executant un pla de dieta i exercici. El repte de les marques és, ara, conservar la confiança dels seus clients.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: