Les apps d’Office ja disponibles per a smartphones Android

Compartir

Després de publicar les apps d’Office per a tauletes tàctils, ara Microsoft les obre també als telèfons intel·ligents amb Android, que fins ara no en podien gaudir.

Microsoft ha anunciat, a través del blog de la suite ofimàtica Office, la disponibilitat de les seves apps per a smartphones que funcionen amb el sistema operatiu Android.

Fins ara, els usuaris de tauletes tàctils (tablets) amb el sistema operatiu de Google ja podien gaudir de l’Office de Microsoft als seus dispositius, però no pas aquells posseïdors d’un telèfon mòbil per limitacions imposades per la mateixa Microsoft.

Les noves apps són les dels programes principals de la suite Office, i que són equivalents als seus homòlegs de Google: Word per a documents de text, Excel per a fulls de càlcul, i PowerPoint per a presentacions.

Aquest llançament s’esdevé després de cinc setmanes de proves de les apps, que havien estat publicades en preview.

Aquestes noves versions també aporten novetats funcionals al conjunt de les aplicacions d’Office per a Android com, per exemple, més facilitat per fer servir sistemes d’emmagatzematge en el núvol diferents del OneDrive de Microsoft, com ara el Google Drive entre d’altres.

També s’ha facilitat la navegació entre comandes i menús, un dels principals handicaps a l’hora de portar una app a un dispositiu amb una pantalla més petita que la d’un tablet com és un smartphone.

Des de l’app de PowerPoint és possible realitzar una presentació des del smartphone, sempre i quan puguem connectar el telèfon a una pantalla externa o un projector.

Les apps d’Office per a smartphones Android ja es poden descarregar gratuïtament des de la Play Store, la botiga oficial de Google.

La companyia de Redmond també s’ha associat amb fins a una trentena de fabricants de dispositius per tal que les seves apps d’Office vinguin preinstal·lades en els seus terminals Android. Entre aquestes hi ha LG, Samsung o Sony.

Aquesta és una ofensiva en tota regla al domini que Google té en aquest segment amb la seva suite Drive-Docs, i que sens dubte és una referència per als usuaris. Microsoft compta al seu favor amb una marca (Office) que ha universalitzat, però en contra seva hi juga un públic que en els dispositius mòbils no està gaire avesat a emprar les solucions de la companyia fundada per Bill Gates.

Guillem Alsina
Etiquetes: