Les BSOD de Windows 10 inclouran codis QR

Compartir

La build 14316 del sistema operatiu de Microsoft ja inclou aquesta novetat, de la qual n’ha informat un usuari a Reddit.

Les sigles BSOD corresponen, en anglès, a “Pantalla Blava de la Mort”. Pel nom, podria semblar que estem parlant d’una de les màquines dels dolents de Star Wars (ja sabeu, l’Estrella de la Mort, la base Starkiller… Pantalla Blava de la Mort no sona fora de lloc en aquesta llista), però en realitat no parlem de res més que la pantalla informativa que mostra Windows quan es produeix un error greu en temps d’execució que impedeix a l’usuari continuar treballant de forma normal amb el sistema i s’ha de reiniciar.

El nom de la pantalla ve donat pel seu color blau de fons, sobre el qual s’hi descriu l’error amb una sèrie de codis i informació accessòria (com un bolcat de memòria) que permeten a un professional expert fer una anàlisi del què ha passat i com solucionar-ho.

El que es fa sovint, ja que un cop apareguda aquesta pantalla és impossible continuar treballant amb el mateix ordinador que l’ha provocada, és apuntar-ne les dades bàsiques o fer-ne una fotografia amb el mòbil, reiniciar (o bé fer servir un altre ordinador) i buscar més informació a Internet sobre l’error mitjançant els codis que ofereix.

Per tal de facilitar aquesta cerca, Microsoft ha afegit una nova funcionalitat a les BSOD, consistent en un codi QR que, en ser llegit amb el programa lector adequat, ens porta a una pàgina web en la qual hi podem trobar una descripció més detallada sobre l’error.

Aquest fet fou detectat fa només uns dies per un usuari que ho ha comentat a Reddit i, des de llavors, altres usuaris han vist també les noves BSOD.

La nova funcionalitat no impedirà que es continuïn produint aquests errors (sortosament, en cada nova versió del Windows, menys freqüents), i probablement no ens lliurarem en algun moment de fer una cerca més exhaustiva a Internet per tal de corregir una d’aquestes errades, però sens dubte podrà servir per simplificar i accelerar els tràmits de cerca de la informació.

Guillem Alsina
Etiquetes: