Les carreteres britàniques veuran cotxes autoconduïts a partir de 2015

Prototipus del cotxe sense conductor de Google
Compartir

El govern britànic ha aprovat la circulació de vehicles sense conductor en fase de proves, que entrarà en vigor a partir del gener de l’any vinent.

L’executiu de David Cameron ha vist en els cotxes conduïts de manera automàtica i que, per tant, no necessiten la intervenció d’un conductor humà, una oportunitat de lideratge d’un sector tecnològic que es troba ara mateix tot just a les beceroles però que té un gran futur al seu davant, a més d’una oportunitat per al seu teixit empresarial.

Per a això, caldrà revisar les ordenances de circulació, per tal que es pugui permetre rodar els carrers i carreteres britànics els vehicles sense conductor humà.

Amb aquesta mesura, la Gran Bretanya s’afegirà a un selecte grup de països que han permès la circulació de vehicles autònoms pels seus carrers i carreteres, com alguns dels estats dels Estats Units o el Japó.

Es duran a terme fins a tres proves de vehicles autoconduïts a les carreteres britàniques al llarg de l’any vinent (si no és que són atorgats més permisos), i el govern del Regne Unit insta a les ciutats a competir per acollir-ne alguna.

El govern ha creat un fons de 10 milions de lliures a repartir entre les tres ciutats guanyadores.

Més informació

Noticia publicada a la BBC

Guillem Alsina
Etiquetes: