Les impressores 3D d’HP tindran la seu mundial a Catalunya

Compartir

L’empressa multinacional de fabricació d’impressores Hewlett Packard (HP) va fer públic ahir dijous que la seu que té a Sant Cugat del Vallès, la més gran del grup d’impressió en gran format, acollirà també el negoci de les impressores 3D. Un negoci que va a l’alça i pot ser la propera revolució del sector tecnològic.

HP_Topshop_3D-605x407

Aquest dijous ho va confirmar la consellera delegada de la companyia, Meg Whitman, a una reunió que va mantenir amb empleats de la seu comercial d’HP a Madrid.

A Sant Cugat hi treballen actualment 2.000 persones, entre les quals 400 enginyers i Ramón Pastor, l’actual director del centre d’HP al municipi del Vallès, que serà el responsable del nou projecte. La companyia encara no ha precisat per això, quina serà la inversió i els llocs de treball que crearan però sí que ha dit a través d’un comunicat que “Barcelona tindrà un paper significatiu en el negoci del 3D i es convertirà en la imatge d’HP per a la recerca i el desenvolupament d’una tecnologia única i d’avanguarda”.

La seu de Sant Cugat és una delegació que depèn directament de la seu central de Palo Alto a California i no de la seu de Madrid. És la seu mundial de la companyia de l’àrea d’impressió en gran format de la qual en dependrà la nova àrea de negoci. Aquesta els permetrà solucionar, com diu el seu responsable “dos dels problemes més importants del mercat, la velocitat i la qualitat”.

De fet, fins ara, la nova tecnologia d’impressió en 3D, capaç de generar aliments com explicàvem fa uns dies a ycom.cat parlant de Foodini, ha estat desenvolupada en el cas d’HP entre Sant Cugat i els laboratoris centrals de Palo Alto. Ara es troba en fase de patents i es presentarà a finals d’any.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: