Les incidències de trànsit a Catalunya, en temps real a Waze

Waze executant-se en un smartphone. Imatge de Kārlis Dambrāns a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

La Generalitat i la subsidiària de Google signen un acord pioner com el que la mateixa empresa ja ha subscrit amb Nova York o Jakarta.

El govern de la Generalitat ha donat a conèixer la signatura d’un acord amb el servei d’informació del Trànsit en temps real de Waze, una companyia filial de Google després que la multinacional del cercador l’adquirís l’any passat.

D’aquesta manera, Catalunya segueix les passes de Nova York (Estats Units) o Jakarta (Indonèsia) en el marc d’un acord pioner que permet a Waze rebre la informació de l’estat del trànsit i les incidències directament de l’autoritat catalana que controla les autopistes i carreteres, i oferir-la als seus usuaris.

La informació subministrada als seus usuaris per Waze no es basa només en les informacions oficials que obté de les autoritats reguladores del trànsit als diferents països, si no també de les dades proporcionades pels mateixos usuaris, que poden indicar retencions o incidents de caire divers, proporcionant d’aquesta manera una informació de primera mà en temps real.

Imatge que il·lustra aquest article de Kārlis Dambrāns a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: