Les primeres apps d’Android arriben a Chrome OS

App Runtime for Chrome
Compartir

Google busca incrementar el nombre d’apps disponibles en la seva plataforma de programari per fer més atractius els Chromebooks.

La companyia del cercador ha donat a conèixer les primeres quatre aplicacions d’Android que poden ser executades en Chrome OS en el marc del projecte App Runtime for Chrome (de moment encara en fase beta), que facilita l’execució d’apps del sistema del robot verd al navegador Chrome i el sistema operatiu Chrome OS.

I aquestes quatre aplicacions són algunes de les més reeixides a la plataforma per a smartphones i tablets de la companyia: Evernote, Vine, Duolingo i Sight Words. Paral·lelament, Google també realitza una crida als usuaris per a què diguin a la companyia quines aplicacions d’Android volen veure migrades a Chrome.

Malgrat que el projecte original sembla buscar la migració d’aquestes apps per a què es puguin executar des de qualsevol navegador Chrome, en anar a provar dues de les aplicacions des de Chrome 37.0 per a Mac OS X m’he trobat que indicava que eren incompatibles amb aquest navegador, pel que ni tan sols les he pogut instal·lar.

Així doncs, queda bastant clar que l’objectiu d’aquest projecte és alimentar la plataforma Chrome OS i no tant el navegador Chrome per a altres sistemes operatius. Malgrat que Chrome OS ja té un bon conjunt d’aplicacions disponibles, Google no perd pistonada per nodrir encara més el seu ecosistema amb programari de la seva reeixida plataforma per a smartphones i tablets.

Suposo que el càlcul de la companyia és que a molts usuaris no els importarà convertir el seu ordinador portàtil en una extensió del seu telèfon mòbil mitjançant apps que tenen una interfície i forma de funcionament idèntic en tots dos dispositius. I, sens dubte, això faria més atractiu a Chrome OS si el procés per migrar les apps fos més automatitzat i, per tant, aquestes poguessin ser executades automàticament sense requerir gairebé canvis o adaptacions.

A partir d’aquest punt, és segur que Google adaptarà les apps més demandades i que poden fer dels Chromebooks màquines més atractives als usuaris, buscant amb això que la possibilitat d’executar apps d’Android sigui un punt a favor més per al seu sistema de sobretaula que inclini la balança de la compra cap als Chromebooks per a alguns usuaris.

Guillem Alsina
Etiquetes: