Les repercussions de la caiguda de la plataforma de bitcoin ‘Mt. Gox’

Compartir

Un dels principals mercats d’intercanvi de bitcoins, ‘Mt. Gox’, ha desaparegut, deixant penjats a 2 de cada 3 inversors. A més, el conseller delegat, Mark Karpeles, ha renunciat al seu càrrec.

Aquest fet suposa un revés a bitcoin, la moneda digital. El valor d’aquesta moneda ha caigut avui al matí un 30% (500 $/ud.), deixant-lo en menys de la meitat que fa dos mesos. Els agents reguladors estudien la manera d’evitar casos com els d’avui, ja que alguns dels seus clients porten temps esperant el retorn dels seus diners. Precisament ara el perill principal és que ‘Mt. Gox’ estigui molt a prop de la fallida, la qual cosa complicarà el reemborsament dels diners.

Aquest col·lapse posa de manifest els importants riscos d’un mercat sense regulació. Tot i això, alguns experts com el supervisor financer Joseph Borg, afirmen que tot i que aquesta situació és una alerta pels clients de bitcoin, recorda que per la naturalesa d’aquesta moneda normalment es poden recuperar els diners perduts.

La resta de principals plataformes d’intercanvi de bitcoins han volgut fer una crida a la tranquil·litat i transmetre el seu compromís amb la millora de les pràctiques i la transparència, aclarint que l’enfonsament de ‘Mt.Gox’, amb la conseqüent “violació de la confiança dels usuaris”, només ha sigut el resultat de les accions de la companyia, i no té a veure amb “la resistència i els valors del bitcoin i la industria de les monedes digitals”. En aquest comunicat, Coinbase, Kraken, Bitstamp.net, BTC China, Blockchain.info i Circle, manifesten la seva voluntat de treballar per un bitcoin més segur.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: