LG G5: sempre engegat?

Compartir

La fabricant sud-coreana mostra una imatge del dispositiu al seu Facebook juntament amb la frase “LG G5, Always ON”.

El proper diumenge dia 21, i en el marc del Mobile World Congress (si, un dia abans que comenci oficialment, però ja en els actes enmarcats a la fira), LG té previst mostrar al món el nou model de la gamma G, el seu “vaixell insignia” (el que en anglès anomenen flagship).

I fa tot just unes poques hores, i a través del seu perfil a Facebook, ens ha ensenyat una mica més del que serà el nou terminal. Una imatge (que podem veure il·lustrant aquest article) en la qual es mostra la pantalla del G5 il·luminada mostrant l’hora i les notificacions, i la frase “Never go asleep while others do. LG G5, Always ON“. Què vol dir això?

Never go asleep while others do.LG G5, Always ON.#LG #LGG5 #G5

Publicado por LG Mobile em Terça-feira, 9 de Fevereiro de 2016

La novetat podria referir-se a què, mentre està engegat el telèfon, la pantalla del nou G5 sempre mostra determinada informació, com ara les notificacions de missatges entrants. L’avantatge que es busca és mantenir informat en qualsevol moment l’usuari, de manera que aquest, amb un senzill cop d’ull a la pantalla, i sense haver de tocar cap botó, pugui estar a l’aguait de tot el que està passant al seu mòbil.

Pel format de la presentació, és fàcil copsar que la representació en pantalla de l’hora i les notificacions s’ha dut a terme de manera que el consum energètic que provoquen sigui mínim, ja que una presentació més elaborada (per exemple, emprant color) podria suposar un consum de la bateria que es notaria sensiblement en l’autonomia del terminal.

La funcionalitat “sempre alerta” (com podríem traduïr, amb certa llibertat, “always on”) també pot implicar que podrem fer accions com ara desbloquejar el terminal mitjançant una comanda de veu o tocant a la pantalla, sense haver de prémer el botó d’engegada ni cap altre botó, en la línia del que LG ja havia fet en models anteriors d’aquesta sèrie, de cara a “despertar” el mòbil tan sols tocant a la pantalla.

LG ha de lluitar contra la seva principal rival, la també sud-coreana Samsung, que els darrers Mobile World Congress ha atret l’atenció mediàtica cap al nou model de Galaxy S, que els darrers anys sempre ha estat presentat a la cita barcelonina.

Guillem Alsina
Etiquetes: