LG presenta un mòbil amb pantalla “extensible”

Compartir

La gran tendència que s’està veient al Mobile World Congress són els mòbils equipats amb una pantalla plegable que es converteixen en una tauleta. Ho vam poder veure amb Samsung el dimecres abans del congrés, ho hem tornat a veure aquest mateix diumenge, 24 de febrer, amb Huawei, i molts esperaven (esperàvem) que LG també fes el pas.

Però la multinacional sud-coreana ha decebut en presentar “només” dos telèfons “normals”, els V50 ThinQ i G8 ThinQ, tot i que el primer d’aquests té la capacitat d’afegir una pantalla secundària opcional per estendre les seves capacitats i donar més flexibilitat a l’usuari.

Abans de continuar. cal aclarir que la segona pantalla es presenta en forma de funda que s’acobla al cos del V50 ThinQ, i que està físicament separada de la pantalla del telèfon.

El V50 ThinQ també és el primer terminal amb mòdem 5G de la marca d’LG, ja que està equipat amb un microprocessador Qualcomm Snapdragon 855, un xip que ja porta la compatibilitat 5G.

El sistema de so també ha estat ben treballat, emprant la tecnologia BoomBox de la mateixa casa per a l’altaveu, i essent compatible amb l’especificació dts:X.

La potència requerida per aquest aparell la hi proporciona una bateria de 4.000 mAh, a la qual LG li ha millorat l’eficiència en un 20%. Això, naturalment, genera una quantitat d’escalfor que ha de ser evacuada d’alguna manera, i és aquí on entra en joc el sistema de ventilació, que ha estat redissenyat per tal de satisfer les necessitats del nou aparell.

G8 ThinQ: buscant el terminal més segur

Amb aquest aparell, la sud-coreana ha buscat fer més segura encara la manera en la qual ens identifiquem davant del terminal per a desbloquejar-lo, ja que substitueix el simple reconeixement facial o d’empremta per un sistema més sofisticat basat en el reconeixement de les venes.

L’estructura de les venes és molt més única (les possibilitats que algú les tingui com nosaltres són 1 entre bilions de bilions) que la de l’empremta, i aquesta darrera ja es considera prou única per a ser segura.

Per aconseguir això, LG ha complementat la càmera frontal amb un sensor de llum i un emissor d’infrarojos, que permeten a la càmera “entendre” la imatge que està veient en tres dimensions. AL conjunt del sistema l’ha anomenat Càmera Z.

Això, a part de permetre-li llegir la cara de l’usuari en 3D i, per tant, no poder ser enganyat per una fotografia, també permet a la càmera treballar altres aspectes més purament estilístics per a les fotografies, com és el cas del difuminat del fons mentre el primer pla queda enfocat (desenfocament estil bokeh), ja que el sistema és capaç de discernir què és el que hi ha en segon pla.

També ens permet emprar els gestos davant la càmera davantera per interactuar amb el mòbil sense haver-lo de tocar, començant pel desbloqueig. Tan sols situant el palmell davant de la pantalla, ens llegirà l’estructura de les venes i desbloquejarà l’aparell.

A partir d’aquí, LG ha preparat un programari que ens permet dur a terme diverses accions amb tan sols fer gestos amb les mans a davant de la càmera davantera del terminal, com és el cas d’apujar o abaixar el volum de l’àudio, o reproduir/aturar un vídeo. És el que LG anomena Air Motion.

Guillem Alsina
Etiquetes: