L’Hospitalet acull la primera prova de connectivitat 5G a nivell europeu

Compartir

Barcelona, 16 feb (EFE) .- L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) ha acollit aquesta tarda la primera prova de connectivitat física necessària per implementar la tecnologia de radiofreqüència 5G, que s’espera que arribi al mercat l’any 2020, quan es preveu que existeixin els dispositius adequats per a suportar la velocitat de la nova xarxa sense fils.

 

A la trobada, celebrat a les instal·lacions del complex tecnològic Sertram, ubicat a la nova are@8, una de les principals aèries tecnològiques i industrials del sud d’Europa, han acudit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la consellera de la Presidència, Neus Munté; el delegat del Govern a Barcelona, Miquel Àngel Escobar; i el director d’inversions de SERTRAM, Jordi Balcells, entre altres.

El cap de l’executiu català ha visitat les instal·lacions del are@8, una zona que aglutina la major concentració de data centers de tot Europa i que, segons s’ha pogut comprovar en l’experiment d’avui, disposa de la xarxa necessària per a transmetre 10 gigabytes d’informació per segon amb una latència, és a dir, un temps de resposta des que es dóna una instrucció a un dispositiu fins que l’executa, inferior a un mil·lisegon, dues característiques essencials per al 5G.

 

Puigdemont ha felicitat els professionals que han fet possible aquesta prova que exemplifica, ha dit, que “Catalunya, malgrat posseir unes condicions de connectivitat privilegiades, no es conforma amb el que té, sinó que busca millorar integrant talent i aprofitant les sinergies que li ofereix l’entorn empresarial “.

“Avui tinc l’honor de presenciar una experiència molt privilegiada”, ha apuntat Puigdemont, que ha fet un repàs pels avenços tecnològics que ha anat incorporant Catalunya durant la seva història, durant la qual, ha indicat, “no ha deixat que li arribin els canvis, sinó que sempre els ha liderat “.

 

Així mateix, ha destacat que “avui implantar el 5G equival a inaugurar una autovia de quatre carrils en l’època de la Mancomunitat”, ja que ha subratllat que el futur ha de liderar-la indústria 4.0, que permetrà, ha sostingut, “assolir l’equitat, el accés universal als sistemes de salut, a l’educació i a la cultura “.

Després de la prova de connectivitat 5G, algunes de les firmes tecnològiques han presentat els seus projectes relacionats amb el ‘internet de les coses’, és a dir, el que permet connectar no només a persones, sinó a totes les coses, des de maquinària especialitzada fins a xarxes elèctriques , una tecnologia que requereix l’ús del 5G.

 

Així, entre altres, l’empresa Techdata, situada al are@8, ha presentat el seu sistema d’identificació i traçabilitat de productes basat en tecnologia d’identificació per radiofreqüència, capaç de monitoritzar els productes que surten d’una fàbrica fins que arriben al consumidor final.

 

FONT

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)