LibreOffice 4.3 encara la recta final amb un ‘bug hunting’

LibreOffice
Compartir

The Document Foundation, entitat responsable de LibreOffice, ha anunciat per als propers dies 20 a 22 de juny ambdós inclosos, la sessió de bug hunting (literalment, “caça d’errors”) que marcarà la fi del cicle de desenvolupament de la versió 4.3 de la popular suite ofimàtica, la qual cosa al seu torn indica que ja ens falta poc per poder gaudir d’aquesta nova versió.

En aquestes sessions de bug hunting hi pot participar qualsevol usuari, independentment de quin sigui el seu nivell tècnic. Només cal descarregar-se el programa (l’enllaç serà proporcionat al principi de la sessió el mateix dia 20), instal·lar-lo per a alguna de les plataformes suportades (Windows, Mac OS X i GNU/Linux) i utilitzar-lo de manera normal per a editar documents.

A partir d’aquí, qualsevol error detectat ha de ser informat a la comunitat LibreOffice, que treballarà sobre els informes que els hagin fet arribar els usuaris per a corregir problemes de funcionament.

Particularment, recomano no treballar sobre documents originals, sinó sobre còpies d’aquests, per tal de prevenir possibles problemes que acabin afectant -i corrompent- els fitxers.

Fins ara, les versions de desenvolupament de LibreOffice 4.3 han passat per tests d’estrès del programari automatitzats, unes eines que permeten detectar errors en el codi font (per a profans, en la programació), però que es complementen amb les proves finals per part de els usuaris.

The Document Foundation vol que aquesta sigui la millor versió de LibreOffice fins ara.

Guillem Alsina
Etiquetes: