LibreOffice per a Android ja és oficial

Compartir

Publicat com a visualitzador, disposa de capacitats d’edició en estat embrionari i que han d’evolucionar en el futur proper per a esdevenir una completa suite ofimàtica mòbil.

Tal i com ja havíem avançat en aquest mateix rotatiu fa pocs mesos, la suite ofimàtica lliure LibreOffice ja disposa d’aplicació per al sistema operatiu Android.

De moment, l’app (anomenada LibreOffice Viewer) es postula com un visualitzador que disposa d’algunes capacitats d’edició, malgrat que encara en estat embrionari i que han de millorar en un futur per dur aquesta aplicació a ser una completa suite ofimàtica mòbil capaç de satisfer les necessitats de qualsevol usuari i lluitar, així, de tú a tú amb Google Drive o Microsoft Office.

Aquestes capacitats d’edició es restringeixen, ara per ara, a la correcció de paraules en paràgrafs existents del document, i el canvi i aplicació d’estils al texte, com ara les lletres en cursiva o negreta. A més, la possibilitat d’editar textes ha de ser activada explícitament en les preferències de l’aplicació.

En el seu comunicat anunciant la novetat, la Document Foundation (organització que recolza el desenvolupament de LibreOffice) indica que les capacitats d’edició han pogut ser implementades mercès a les donacions rebudes, fent així una crida implícita a tots els donants voluntaris per a què continuïn amb la seva generositat.

El motor de renderització emprat per aquesta versió per a Android és el mateix que podem trobar a les versions per a sistemes operatius d’escriptori de l’aplicació (Windows, Linux, Mac OS X), fet que es combina amb un front-end basat en la tecnologia de Firefox, donant com a resultat una qualitat de lectura semblant a la que podem gaudir en un ordinador personal, ja sigui portàtil o sobretaula.

Aquest visualitzador ha estat desenvolupat per les empreses Collabora i Igalia, amb el suport de Smoose i amb contribucions procedents del Summer of Code de Google. SUSE i Mozilla també hi han posat el seu granet de sorra en determinats components.

LibreOffice Viewer a la Play Store.

També et pot interessar donar un cop d’ull a la nostra anàlisi de la versió prèvia de LibreOffice Viewer.

Guillem Alsina
Etiquetes: