LibreOffice vol sobrepassar el miler de desenvolupadors

Compartir

Necessita perfils molt diversos per enfrontar-se als reptes del futur immediat, la seva app per a dispositius mòbils, i la versió cloud.

La Document Foundation ha donat a conèixer que està treballant per superar el llindar del miler de desenvolupadors (de fet, des de la Fundació parlen de hackers) de la seva suite ofimàtica estrella, una xifra a la qual hi podria arribar ben aviat.

Segons la mateixa entitat, una mitjana de 16 nous desenvolupadors s’han anat apuntant al projecte LibreOffice des de setembre del 2010, moment en què es va donar a conèixer el projecte d’aquest programari que deriva de l’antic OpenOffice.

Aquesta fita arriba en un moment de certa transcendència per a l’organització, car s’enfronta al futur llançament de la seva app per a dispositius mòbils (de la qual ja en tenim un tast en forma de visualitzador) i de la seva versió hostatjada en el núvol, la qual farà la competència a Google Docs i Office Online de Microsoft.

Per tal d’assolir aquestes fites, la Fundació necessita perfils de programador diversos, amb habilitats en totes les branques del desenvolupament i per a totes les diferents plataformes.

L’objectiu és que aquests desenvolupadors puguin dur a terme un rol de mentors d’aquells qui en les seves estones lliures es dediquen a escriure codi font per a la suite ofimàtica, formant-los gràcies a la seva dilatada experiència.

El primer dels desenvolupadors (hackers) que manquen per arribar al miler és Jan Iversen, un fitxatge amb una dilatada experiència com a programador sènior que arriba des d’un projecte germà o rival, depenent de com es vulgui veure: l’OpenOffice de la Fundació Apache.

Guillem Alsina
Etiquetes: