Lifepack: la motxilla tecnològica definitiva

Compartir

Anti-lladres i amb placa solar per a la recàrrega dels dispositius que hi tinguem, així és la “motxilla definitiva” en l’àmbit tecnològic.

La idea inicial per a la motxilla Lifepack es remunta al 2005, quan un jove Adrian Solgaard (un dels tres creadors de l’invent) no pot dormir tranquil durant un viatge en tren patint per la seguretat de la motxilla que duia, i la qual havia lligat a la seva cama. Calia quelcom més segur.

Més endavant, l’equip que ara ha desenvolupat la Lifepack crea Interlock, un cadenat de seguretat per a bicicletes que s’integra en l’estructura d’aquestes, concretament en el seient.

L’any passat, i mentre el concepte de la Lifepack estava essent desenvolupat i ja s’estaven provant els primers exemplars, succeeix un fet que n’acaba impulsant el disseny, conformant les funcionalitats i convencent tot l’equip de la necessitat d’una motxilla així: mentre Adrian i la seva xicota es trobaven en un cafè, a ella li roben la motxilla, que havia deixat a terra entre les dues cadires.

A partir d’aquí, se’n refina el disseny i es recorre la resta del camí fins a encetar la campanya de Kickstarter que ha superat amb escreix els objectius previstos: els 20.000 dòlars sol·licitats inicialment s’han convertit en més de 180.000 quan encara falta més d’un mes perquè s’acabi la campanya.

La Lifepack no només es fabricarà, sinó que suposarà tot un èxit.

Infografia de resum de les funcionalitats de la Lifepack (en anglès)

Infografia de resum de les funcionalitats de la Lifepack (en anglès)

Què ens aporta?

Les motxilles convencionals són simples “dipòsits” d’objectes, amb més o menys extres; unes ofereixen una protecció per a la zona on hi va l’ordinador portàtil, mentre que altres (poques) munten plaques solars amb connectors que permeten alimentar dispositius mòbils.

La Lifepack busca ser un compendi de totes aquestes solucions, afegint-hi alguna més de collita pròpia, en els àmbits de la seguretat (activa i passiva) i de la comoditat.

La motxilla es troba dividida en dos compartiments; el posterior (i que està tocant a l’esquena quan la portem) està pensat per encabir tot allò relacionat amb l’activitat professional, com ara l’ordinador portàtil o la tauleta tàctil, mentre que la butxaca davantera ha estat pensada per allotjar tot allò relacionat amb la nostra vida personal, com ara roba.

En l’àmbit de la seguretat, aquesta motxilla integra un cadenat amb sistema idèntic al què podem trobar per a ordinadors portàtils o bicicletes, integrat de tal manera a la motxilla que sense gaire por d’equivocar-me puc dir-vos que beu de les fonts de l’experiència de l’Interlock.

Aquest cadenat serveix per a lligar la motxilla a qualsevol element fix del mobiliari i dissuadir, així, els lladres que s’hi puguin interessar. No obstant això, sempre tendeixo a pensar que el fet de veure una maleta tan protegida tant pot dissuadir un lladre com atraure’n un altre, pensant que la motxilla conté alguna cosa prou preciosa per a protegir-la tant i, d’aquesta manera, fer-la més atractiva a ulls d’un lladre.

La Lifepack, lligada a una cadira

La Lifepack, lligada a una cadira

De tota manera, també crec que és més probable que el lladre que està en un cafè esperant robar una motxilla vagi per l’objectiu més fàcil deixant de banda el risc que el “pesquin” intentant robar-ne un de més difícil.

Per tal d’amagar les nostres coses més preuades (com ara el DNI o passaport, o bé les targes de crèdit) disposem de quatre compartiments que queden amagats de mirades indiscretes, de manera que hi podem tenir la nostra documentació protegida.

El compartiment destinat a allotjar l’ordinador portàtil es troba protegit contra caigudes mitjançant unes petites bosses d’aire que actuen com a amortidors per parar els cops. A més, la superfície de la bossa està feta amb un material que repel·leix l’aigua, pel que no haurem de patir si ens comença a ploure quan la portem.

La càrrega dels nostres dispositius mòbils és un altre problema que soluciona aquesta bossa. Quan tinguem el mòbil o la tauleta tàctil amb la bateria baixa, aprofitarem la placa solar que la Lifepack incorpora per a carregar-lo. La maleta incorpora un cable compatible amb qualsevol dispositiu que es carregui a través del port USB.

Emprant la Lifepack per carregar el telèfon mòbil

Emprant la Lifepack per carregar el telèfon mòbil

La mateixa placa solar també permet carregar uns altaveus que incorpora la motxilla, i que ens serviran per gaudir de la nostra música en qualsevol lloc. Aquests altaveus es connecten al nostre dispositiu mitjançant Bluetooth.

L’acumulador d’energia té, segons indiquen a la pàgina de la campanya de Kickstarter, una capacitat equivalent a la de sis càrregues completes de la bateria d’un iPhone 6, i inclou unes llums LED per conèixer l’estat de la càrrega.

Mentre anem voltant pel món, la placa solar d’aquesta motxilla va carregant l’acumulador, de manera que no ens caldrà tenir en compte la proximitat d’un endoll lliure i poder-lo fer servir.

Guillem Alsina
Etiquetes: