L’iPad creix i es fa professional

Compartir

Pantalla més gran per a permetre l’execució simultània de dues apps, i extres com un stylus i una funda amb teclat marquen la nova tauleta de la companyia de Cupertino.

Entre els rumors que circulaven aquests darrers dies per la xarxa sobre què presentaria Apple aquest dimecres, hi havia el d’un iPad més gran, dirigit al món professional, que permetria executar dues aplicacions de costat, i del qual fins i tot n’ha trascendit el nom: iPad Pro. Ja no hi ha secrets, i Apple ha desvetllat exactament això, però… segur que la companyia de la poma no s’ha guardat un as a la màniga?

Efectivament, malgrat que cada cop hi ha menys secrets, d’alguna màgica manera, els nois de Tim Cook sempre s’ho maneguen per acabar presentant productes amb algun detall que no acaba de quadrar amb els rumors que o del que, senzillament, no se n’ha parlat en els habituals cenacles i publicacions.

I, per al cas que ens ocupa, aquest ha estat el stylus (llapis) que acompanya la tauleta: l’Apple Pencil. Però no avancem esdeveniments; abans de res, us presentem l’iPad Pro.

La familia de l'iPad. El més gran és l'iPad Pro

La familia de l’iPad. El més gran (al darrere) és l’iPad Pro

És el més gran fabricat fins a la data, amb una pantalla de 12,9 polzades, malgrat que és més prim que un iPad original i pese només un xic més que aquest, una fracció gairebé imperceptible.

La mida de la pantalla no és casual: agafat en format apaisat, l’alçada de la seva pantalla és la mateixa que el costat més llarg de la pantalla de l’iPad Mini. No és cap caprici: aquesta relació d’aspecte és la que facilita l’execució de dues aplicacions, en pantalla dividida, una al costat de l’altra.

Fins a 5,6 milions de píxels presentats simultàniament en aquesta pantalla permeten a Apple mantenir la seva merescuda fama de cuidar la qualitat audiovisual dels seus productes.

Al seu interior hi batega un cor equipat amb el nou xip A9X de 64 bits, el qual duplica el rendiment del seu predecessor, l’A8X i, atenció sorpresa, multiplica per 1,8 el rendiment d’un ordinador d’escriptori. Amb aquestes dades a la mà, Tim Cook no es talla un pèl en afirmar que és més ràpid que un 80% dels PCs portàtils, xifra i afirmació que es poden interpretar de diverses maneres, i sobre la qual no ha puntualitzat més.

Realment, quin univers de PCs portàtils considera? Els models que hi ha a la venda ara mateix? Estima els que hi han en el món? Des de quina data? L’afirmació sembla més aviat una forma de “treure pit” que una dada gaire objectiva, però en qualsevol cas caldrà seguir de prop el rendiment que ofereix aquest microxip, ja que amb una dada així, no us pregunteu per què Apple no evoluciona una mica més aquesta arquitectura i els empra també en els seus PCs?

L’iPad Pro també compta amb un sistema de quatre altaveus.

L’Apple Pencil és el llapis del qual us parlava al principi, l’única novetat de la qual no se n’havien sentit rumors.

Usant l'Apple Pencil

Usant l’Apple Pencil

Aquest stylus, que es pot adquirir per separat, funciona amb un sistema de sensors que es troben tant a la pantalla del mateix iPad Pro com en el llapis en si, i que permeten conèixer acuradament la seva posició, la força que li imprimeix l’usuari, i la seva inclinació.

Amb tota aquesta informació combinada, el que s’aconsegueix és que dibuixi un traç el més semblant possible al què obtindríem en el cas de dibuixar amb un bolígraf sobre un paper.

I, finalment, la Smart Keyboard és una funda amb teclat que permet convertir l’iPad Pro en tot un ordinador portàtil. La connexió d’aquest extra es fa a través del nou Smart Connector, el qual pot no només transportar les dades, si no també l’energia necessària per al funcionament del teclat.

Guillem Alsina
Etiquetes: