L’iPad pro també s’encongeix

L'iPad pro de 9,7"
Compartir

Apple adapta les funcionalitats del seu tablet destinat a usos professionals a la mida de pantalla “de sempre“.

Mig any després que es presentés al públic l’iPad Pro de 12,9 polzades, Apple ha fet cas a les veus que li demanaven una versió amb les mateixes característiques i funcionalitat però amb una mida de pantalla més petita i, per tant, encara més portable. I ha optat per la mida de pantalla tradicional de l’iPad, la “de tota la vida”: 9,7 polzades.

Tan sols presenta 6,1 mm de gruix, i pesa menys de mig quilo, però tot i així ofereix la mateixa potència que el seu “germà gran” muntant el mateix microprocessador A9X de 64 bits d’aquell.

Comparació de les mides relatives dels dos iPad Pro

Comparació de les mides relatives dels dos iPad Pro

Un nou teclat Smart Keyboard, idèntic al del model anterior de l’iPad Pro però d’una mida més reduïda, s’adapta a aquest nou aparell, amb el qual també es pot fer servir l’Apple Pencil.

La pantalla presenta la funcionalitat True Tone, la qual ajusta de manera automàtica el balanç de blancs d’acord amb la llum ambient per tal que els blancs en pantalla es vegin amb un to més natural i semblant al paper, que no fereixin la vista i que sigui còmode treballar-hi. Empra la mateixa gamma cromàtica que l’iMac amb pantalla Retina 5K però amb un 25% més de saturació per tal d’obtenir uns colors més vius.

A més d’ajudar a fer fotografies amb colors vius en entorns pobrament il·luminats, la tecnologia True Tone també facilita el correcte escanejat de documents.

En l’àmbit de la connectivitat, el nou iPad Pro de 9,7″ disposa d’una tarja Wi-Fi 802.11ac amb tecnologia MIMO (Multiple-Input Multiple-Output, una tecnologia que empra diverses vies per fer arribar el senyal de l’emissor al destinatari, augmentant en gran mesura la velocitat de transmissió de dades), i 4G-LTE Advanced.

L’Apple SIM es troba integrada a l’aparell, permetent-nos escollir un pla de dades des del mateix dispositiu i sense haver de realitzar personalment cap altra gestió o contractació, des del mateix dispositiu, pel que podrem fàcilment escollir l’operadora amb la qual treballarem per gaudir de connexió sense fils a qualsevol lloc i quan ens trobem lluny d’una Wi-Fi segura.

Treballant amb el nou iPad pro de 9,7" i l'Apple Pencil

Treballant amb el nou iPad pro de 9,7″ i l’Apple Pencil

La càmera principal de fotos/vídeo que trobem a la part del darrere de l’aparell és l’iSight de 12 Mpx, la mateixa amb la qual s’ha equipat l’iPhone SE, mentre que al davant hi trobem la FaceTime HD de 5 Mpx.

Les capacitats de la càmera principal passen per la realització de fotografies Live Photos, gravar vídeo en 4K, Focus Pixels per a un enfocament ràpid de l’acció a capturar, i imatges panoràmiques de fins a 63 Mpx.

Sense deixar l’àmbit multimèdia del dispositiu, en l’apartat de so trobem quatre altaveus que ens proporcionen un so estèreo.

Una nova funcionalitat que s’hi incorpora és la Night Shift que, de la mateixa manera que en l’iPhone SE també presentat ahir, empra el rellotge i la ubicació proporcionada pel dispositiu per a canviar de manera automàtica els colors de la pantalla cap a la banda més càlida de l’espectre a mesura que es va fent de nit. Segons Apple, això fins i tot pot ajudar a l’usuari a dormir millor.

La seva disponibilitat per a l’Estat Espanyol i Andorra serà a principis d’abril, mentre que a França el podran veure a les botigues a partir del 31 de març amb opció de reserva a partir del 24. Estarà disponible en colors plata, gris espacial, or i or rosa, els mateixos que en l’iPhone SE.

El model de 32 GB amb connectivitat exclusivament Wi-Fi costarà 679 euros IVA inclòs, mentre que al que aquesta mateixa configuració hi afegeix connectivitat sense fils 4G costarà 829 euros. Les diferents capacitats amb les quals comptarem seran 32, 128 i 256 GB.

Guillem Alsina
Etiquetes: