L’iPhone 6 es doblega davant la polèmica

Aquí podem apreciar un dels iPhones doblegats. Imatge de l'usuari hanzoh dels fòrums de MacRumors
Compartir

Denuncien que, sense ser fabricats en materials flexibles, els iPhone 6 i 6 Plus es poden doblegar sota certes condicions. Apple diu que no hi ha res fora del normal.

És fàcil trobar-se amb personatges a Internet que tenen massa temps lliure, poca cosa per fer, i un ordinador al seu abast. La majoria de les vegades són fàcilment indentificables, però hi ha vegades que costa bastant més.

Per exemple: una persona queixant-se que el telèfon se li doblega és, a priori, un simple babau més que ha comès l’error de ficar-se el terminal a la butxaca del darrere dels pantalons (i així estant, s’ha assegut tranquil·lament sense donar-hi més voltes), o bé el primer que s’ha trobat amb un problema i l’ha denunciat?

Pregunta difícil de respondre, però la resposta de la qual haurem de discernir si tenim la intenció d’adquirir un dels darrers smartphones d’Apple.

Quin és el problema? Segons alguns dels primers compradors dels iPhone 6, el terminal es pot doblegar i quedar deformat si ens asseiem amb ell ficat a la butxaca.

Pels testimonis que han estat publicats aquests dies a Internet, ja s’han donat alguns casos, profusament il·lustrats pels seus protagonistes amb fotografies del telèfon en qüestió de perfil per a què puguem veure perfectament com la seva forma comença a tendir a la d’un bumerang. És clar que jo m’ho pensaria dos i tres cops abans de llançar-lo a l’aire…

Imatge publicada als fòrums del lloc web francès MacBidouille en la qual s'hi pot apreciar clarament l'iPhone 6 doblat

Imatge publicada als fòrums del lloc web francès MacBidouille en la qual s’hi pot apreciar clarament l’iPhone 6 doblat

Si bé Apple no ha fet comentaris públics sobre això, si s’ha posat en contacte de manera privada amb diversos rotatius dedicats al món de la tecnologia per aclarir que els casos que li han estat denunciats no arriben ni a una desena després d’haver venut gairebé 10 milions d’unitats.

És l’iPhone 6 l’únic dispositiu que es doblega? Apple ja va patir algunes queixes sobre l’iPhone Touch de cinquena generació, però tampoc és l’única fabricant de terminals a les creacions de la qual s’ha acusat de poder quedar doblegades a la butxaca dels pantalons.

Aquí, un usuari es queixava fa pocs mesos que el seu HTC One M8 va patir un problema semblant, i ja es defensava per endavant afirmant que els seus pantalons no són massa ajustats.

Però la cosa no acaba aquí; la “bendmania” (de bendgate, el nom que s’ha donat a l’afer en record de l’antennagate de l’iPhone 4) s’ha instal · lat en alguns reviewers que ara es dediquen a fer tests i comparatives del grau en què es dobleguen diferents terminals, comparant-los amb l’iPhone. Començant pel Note 3 de Samsung, un dels rivals de 6 Plus d’Apple:

I els competidors d’Apple també s’han acarnissat amb la companyia de Cupertino:

Evidentment, aquelles empreses que tenen en el seu haver telèfons amb pantalles corbades o flexibles, tenen la broma molt fàcil …

Però, finalment, pot doblegar finalment l’iPhone 6/6 Plus? Segons un altre vídeo del mateix tipus que abans ha intentat doblegar un Samsung Galaxy Note 3, si:

I quines en poden ser les causes? El més probable sembla ser la conjunció dels materials amb què està fabricat el dispositiu (tot i que aquest disposa de reforços d’acer i titani a les parts susceptibles de patir més estrès, segons Apple), el seu escàs gruix (passa per ser un dels telèfons mòbils més fins del mercat, si no el que més), i el fet de mantenir-lo a la butxaca mentre adoptem postures que puguin ser susceptibles de doblegar-lo.

Personalment, i pel que he vist en els vídeos sobre els iPhone 6 doblegats (i, especialment, en el darrer que us he inclòs en aquest article), per a doblegar un d’aquests terminals cal aplicar certa dosi de força, impossible o gairebé impossible d’aplicar amb només seure de forma normal amb el dispositiu a la butxaca dels pantalons.

A mi ja em sembla prou incòmode seure amb un terminal de pantalla de 4,5″ o superior si el porto a la butxaca lateral dels pantalons, especialment si aquests són uns texans, per això el porto sempre a la butxaca de l’americana o el trec i el poso sobre la taula si és el cas.

Crec, sincerament, que tot es tracta d’un cas d’exageració a causa que algunes persones que han comprat un nou iPhone no l’han tractat amb la delicadesa que es mereix no ja aquest dispositiu, si no qualsevol smartphone modern. Com deia al principi, massa temps lliure, poca cosa per fer, i un ordinador massa a prop…

Imatge de portada d’aquest article de l’usuari hanzoh dels fòrums de MacRumors

Guillem Alsina
Etiquetes: