Lisboa s’obre als ‘makers’

El Pavilhão Do Conhecimento a la Fira de Lisboa, per João Luís Carrilho da Graça a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

La capital lusa acollirà, aquest setembre, una trobada internacional de tots aquells interessats en la filosofia del “fer-s’ho un mateix“.

Les impressores 3D estan protagonitzant una revolució equiparable a la que en el seu moment va constituir el bricolatge, mercès a què permeten que hom es construeixi coses d’ús quotidià (o no tan quotidià) enlloc de comprar-les fetes. Molts són els amants de la tecnologia que, gràcies a aquests ginys, estan abraçant obertament la filosofia del “fes-t’ho tu mateix” (“do it yourself” en anglès).

Per a aquests, arreu del món es celebren l’equivalent al que és una LAN Party informàtica, les anomenades “maker faire” (literalment, “fires de fabricants”), en les quals s’hi expliquen noves tècniques per crear peces i productes, i s’hi intercanvien dissenys i experiències.

Lisboa, la capital de Portugal, puja ara al carro d’aquestes fires amb una celebració de caire internacional per a la qual fa una crida a tota la comunitat de “makers” del món.

Serà entre el 19 i el 21 de setembre en el marc del Pavelló del Coneixement de la Fira de Lisboa, al costat de l’estuari del riu Tejo, a la part més moderna de la ciutat i d’una incomparable bellesa.

La primera jornada de la trobada Mini Maker Faire estarà dedicada a les xerrades i els tallers amb els participants, mentre que les dues darreres jornades es reserven per a l’exposició.

L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Lisboa, Ciência Viva i SAPO, essent aquest darrer el portal d’Internet i ISP més important de Portugal, amb presència als països que havien estat antigues colònies portugueses.

Des de l’organització de la fira es convida a participar-hi tant als “makers”, programadors o dissenyadors, com als inversors i empresaris interessats en aquest sector i els professionals que hi treballen.

Els formularis d’inscripció seran avaluats per un panell d’experts.

Imatge que il·lustra aquest article: el Pavilhão Do Conhecimento a la Fira de Lisboa, per João Luís Carrilho da Graça a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: