Logitech es reinventa: neix Logi

Compartir

La mítica marca suïssa passarà a anomenar-se Logi, i es centrarà en els perifèrics per a dispositius mòbils enlloc dels dedicats als ordinadors.

Célebre pels seus teclats, ratolins o webcams, Logitech és una marca de referència per a molts grups d’usuaris, des dels domèstics que han gaudit de solucions econòmiques i eficaces fins als gamers, que han pogut jugar còmodament i treure-li el màxim rendiment a les seves màquines a l’hora de matar marcians o el que sigui amb els perifèrics especialment pensats per a aquesta activitat, passant pels usuaris professionals.

Però ara ha arribat el moment d’encetar una nova era a Logitech, coincidint amb el canvi de tendència perceptible des de fa temps al mercat. I, per començar, la marca canviarà el seu nom o, més aviat, l’escurçarà.

Perquè d’anomenar-se Logitech passarà a ser Logi, deixant de banda el tech (en anglès, tecnologia però abreujat). I per què aquest canvi? Senzill: la companyia vol que se la conegui més pel seu disseny que no pas per la tecnologia de les seves creacions, sense renunciar a aquesta.

És comprensible; al cap i a la fi, si les coses funcionen, al final tant ens fa com, però si que ens interessa que allò que adquirim llueixi sempre bé i bonic.

Però també Logitech (encara no és hora d’anomenar-la Logi, cosa que si passarà a partir de l’any vinent) vol escapar-se del clixé al qual està sotmesa com a fabricant de perifèrics per a ordinadors. Malgrat que ja avui en dia compta amb teclats per a dispositius mòbils i altres perifèrics per a finalitats diferents com ara un comanament a distància universal, continua essent assenyalada com la que fa teclats i ratolins per a ordinadors.

La futura Logi vol ser coneguda com una fabricant de perifèrics per a qualsevol solució intel·ligent del mercat. Colors planers, dissenys simples i un logotip fàcilment distingible marcaran les seves creacions a partir del 2016.

La multinacional suïssa venia treballant en aquests canvis des del 2013.

Guillem Alsina
Etiquetes: