L’ordinador: petit i amb CPU actualitzable

Compartir

ASRock ha presentat el DeskMini, basat en l’estàndard Mini-STX d’Intel que li permetrà actualitzar el microprocessador en un futur.

Ja se sap que en el món tecnològic, la mida importa, però al contrari del que es diu d’altres àmbits de la vida, allò petit és més bufó i útil que allò gros. I tenint això en compte, la fabricant taiwanesa ASRock presumeix de tenir-lo petit. El seu darrer ordinador, vull dir.

Petit i actualitzable, l’ASRock DeskMini és un dels més petits del món al qual se li podrà canviar el microprocessador per actualitzar-lo a un de pertanyent a una de les dues properes generacions de CPUs d’Intel, pel cap baix, gràcies a l’estàndard de placa base Mini-STX, que garanteix la compatibilitat del socket LGA 1151 per al processador entre l’actual arquitectura Skylake i les futures Kaby Lake i Cannonlake.

Això vol dir que si comprem aquest ordinador avui amb un microprocessador Core i3 d’arquitectura Skylake, per exemple, el podrem actualitzar en el futur a un Core i5 d’arquitectura Cannonlake, per esmentar tan sols una de les múltiples combinacions possibles.

Això representa un avantatge enfront de la resta de les arquitectures, ja que el canvi generacional del microprocessador implica normalment també el canvi d’ordinador.

El DeskMini és un ordinador de sobretaula que pot muntar els processadors més potents d’Intel, i malgrat la seva petitesa, incorpora també un complet ventilador sobre la CPU, del mateix model dels que podem trobar en les grans torres, i la caixa foradada amb un esquema que en facilita la ventilació.

És, doncs, un ordinador idoni per a aplicacions on l’espai sigui un tema cabdal, o bé per tenir-lo connectat al televisor a la saleta d’estar, ja que es pot ubicar a qualsevol lloc.

Guillem Alsina
Etiquetes: