Lowline: el projecte que fa créixer plantes en un soterrani

Compartir

Dan Barasch i James Ramsey s’han posat entre cella i cella convertir una antiga estació subterrània de tramvia abandonada al Lower East de Nova York en un espai verd. Com?

Doncs amb un sistema de ‘claraboia remota’ que captura la llum del sol i la fa arribar sota terra a través d’un cable de fibra òptica que el reparteix a una cúpula reflectora. Aquesta cúpula serà l’encarregada d’estendre la llum del sol a través de l’espai reproduint-ne l’espectre i la temperatura adequades per a la vida de plantes i arbres.

1

Feu clic per a ampliar la imatge

Aquest pla per utilitzar la tecnologia solar de forma innovadora s’anomena Lowline i pretén rehabilitar i il·luminar aquesta antiga terminal de tramvia abandonada des del 1948, situada just al costat d’una terminal de metro. Malgrat el llarg període d’inactivitat, l’espai conserva un espai arquitectònic històric amb encreuaments de vies, sostres de volta i originals llambordes. Aquest lloc històric està situat en una de les zones de Nova York amb menys zones verdes.

Un cop construït, el Lowline, a més d’una zona verda, seria un espai cultural dinàmic, amb una diversitat de la programació de la comunitat i les activitats juvenils. Però per a això haurem d’esperar fins el 2020.

De moment, els seus impulsors han creat el Lowline Labun laboratori obert d’exposicions dissenyat per comprovar les possibilitats de la nova tecnologia i demostrar la capacitat de fer créixer i cultivar plantes sota terra. Construït dins d’un mercat abandonat al Lower East Side, molt a prop del futur Lowline, el Lowline Lab inclou una sèrie d’experiments controlats en un entorn que imita el lloc Lowline real.

El paisatge Lowline Lab, dissenyat per Signe Nielsen de Mathews Nielsen i construït per John Mini Distinctive Landscapes, es compon de més de 3.000 plantes i desenes de varietats úniques, distribuïdes en gairebé 100 metres quadrats. El laboratori ens dóna l’oportunitat d’estudiar la vida vegetal en el mateix tipus d’ambient que el futur Lowline, i l’ajudarà a determinar quins tipus de plantes creixen millor sota terra.

Imatge de portada de The Bit Boy a Flickr sota llicència Creative Commons

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: