Mapa que mostra atacs informàtics en temps real

Compartir

Norse, una empresa nord-americana especialitzada en seguretat informàtica i en proveïr solucions de seguretat davant d’atacs cibernètics, ofereix un mapa que mostra aquests atacs en el temps real en que s’estan produint a Internet. Cada segon, Norse recull i analitza la informació sobre amenaces actuals en centenars d’ubicacions en més de 40 països.

mapa-norse

Encara que el mapa de l’empresa Norse no és l’únic amb el que podem veure atacs en temps real, sí que és un mapa més complet. Podem veure des de quin país sorgeix l’atac i quin país el rep, en quin moment es produeix, l’organització que l’envia, des de quina ciutat s’envia, la IP de l’atacant i fins tot per quin port ataquen. També tenim disponible un mapa fet per Kaspersky, però molt més simple que el de Norse.

Els països on s’originen més atacs són Xina i els Estats Units. També són aquests els països que més atacs reben. No obstant, quan mirem el mapa podem veure que gairebé a tots els països es produeixen atacs d’aquest tipus. La solució que proposa Norse s’anomena IPVikings. Aquest és un sistema que ajuda les empreses a protegir-se dels últims atacs informàtics, actualitzant la seva tecnologia al mateix ritme que s’actualitzen les tècniques dels atacants. Un dels inconvenients és que aquests mapes no es poden visualitzar de forma correcta amb alguns navegadors com Safari.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: