Mappy: navegació per a smartwatches

Compartir

Va més enllà d’ensenyar-nos un mapa com fa Google Maps, per passar a donar-nos indicacions de navegació, talment com un GPS per a automòbil.

Mappy with Daum és una app per a rellotges intel·ligents (smartwatches) de la coreana Hyundai MnSoft que ens permet disposar d’un programari de navegació al nostre canell.

Fins ara, i mercès a Google Maps, els posseïdors d’un smartwatch poden gaudir de mapes als seus rellotges, però no d’un sistema de navegació que els vagi indicant quins carrers han de prendre per arribar al seu objectiu.

És més, pot ser pràctic això? Si, evidentement. Potser no tant en un vehicle a motor, ja que ens obligaria a desviar la vista cap al rellotge, traient-la del focus d’atenció de la via (i malgrat que en dur el rellotge al canell, aquest element és fàcilment visible doncs ens quedarà a l’alçada del volant, però massa petit com per a què no sigui perillós fixar-nos-hi), però quan anem a peu i perduts per una ciutat que no és la nostra, i volem anar a una adreça concreta, Mappy pot tenir tot el sentit del món.

Mappy també està disponible per a smartphones, adaptant-se a les fundes intel·ligents d'aquests

Mappy també està disponible per a smartphones, adaptant-se a les fundes intel·ligents d’aquests

De moment, aquesta app es troba disponible en coreà, i no sabem si ens arribarà en algun idioma més assequible al comú dels catalans, com l’anglès, però sens dubte marca una tendència que pot materialitzar-se en un futur dotant-nos d’eines de navegació i geolocalització en el nostre canell.

Penseu-ho bé: alguna vegada que heu anat per una ciutat desconeguda amb el mòbil a la mà i seguint les indicacions dels mapes que hi teniu, no us resulta incòmode dur-lo sempre agafat, o bé anar-lo posant i traient de la butxaca? Mirar el canell potser ens suposarà un gest més natural i pràctic, a més a més de ser més discret, per a aquells que sempre temen per la seguretat dels seus gàdgets.

Guillem Alsina
Etiquetes: