Marshmallow comença a fer via cap als PCs

Compartir

Una primera compilació apareix als fòrums del projecte Android-x86, tot i que encara li queda camí per recòrrer.

Quan encara tan sols tenim una RC1 d’Android 5 per a PCs que ens dóna el projecte Android-x86, als seus fòrums ja s’hi pot trobar una primera compilació de la versió 6.0, fruit de l’alliberament, aquest passat octubre, del codi font d’Android Marshmallow (nom en clau d’aquesta versió 6.0) per part de Google per a què els desenvolupadors poguessin treballar-hi.

Es tracta d’una versió encara molt verda, i que no es pot considerar ni tan sols una alpha. És més que probable que no arranqui en la majoria de les màquines en les que la proveu. Jo ho he fet amb dos netbooks antic, i en cap dels dos he aconseguit arrancar-la.

Però aquesta imatge obre el camí a què, d’aquí a uns mesos, tinguem la primera versió prèvia d’Android 6.0 Marshmallow funcionant en un PC i amb una imatge genèrica descarregable per a tothom.

El desenvolupament d’Android s’ha accelerat notablement, i després que haguéssim passat gairebé tres anys amb petits canvis a una versió base com és la 4.x, entre la 5.0 i la 6.0 no hi ha ni tan sols un any. És per això que de la versió 4.4 n’hi ha fins a tres “release candidate” diferents i ja és prou estable com per utilitzar-la normalment com a sistema operatiu en un ordinador que haguem de reciclar, i de la 5.0 amb prou feines en tenim una release candidate que funciona, però encara no del tot bé.

Guillem Alsina
Etiquetes: