Mastercard et deixarà pagar amb una ‘selfie’

Compartir

La companyia nord-americana treballa per a incorporar la tecnologia biomètrica en els pagaments.

Després que uns mesos enrere descobríssim que els japonesos tornaven a avançar-se a Occident quant a tecnologia amb una nova eina per al pagament online segur, Mastercard ha anunciat que iniciarà una prova pilot per a poder pagar les compres realitzades a Internet mitjançant una ‘selfie‘.

La tecnologia biomètrica és el futur cada vegada més immediat – la proposta japonesa de l’autorització del pagament anava per aquesta línia i, de fet, és fins i tot més avançada – i la companyia nord-americana no es vol quedar enrere. Es tracta d’escanejar i digitalitzar la cara de l’usuari i crear un codi amb els patrons de cadascun que es registrarà als servidors. Quan aquests els associïn amb la targeta corresponent, deixaran procedir amb el pagament.

El sistema passarà el seu primer examen la pròxima tardor, quan 500 clients de Mastercard faran un ús experimental de la nova aplicació que prendra les ‘selfies’. En cas que funcioni com s’espera, significarà un pas important en la seguretat, ja que permetrà evitar el frau sobretot en casos d’oblit, pèrdua o robatori de les actuals claus que s’utilitzen per a confirmar les transaccions.

Clara Pariente
Etiquetes: