Matchstick cancelat per culpa del desenvolupament del DRM

Compartir

L’alternativa al Chromecast basat en tecnologia de Mozilla ha hagut de plegar víctima de la dificultat del desenvolupament del seu sistema de protecció dels drets digitals.

Després de gairebé un any de desenvolupament, Matchstick, un dispositiu que permet la realització de streaming des d’un ordinador o smartphone equipat amb un navegador Firefox de Mozilla, cap a un televisor o monitor al qual està connectat a través del port HDMI, ha hagut de plegar veles.

Amb la mateixa idea que el Chromecast però emprant la tecnologia de Mozilla per aconseguir la mateixa finalitat (permetre des del visionat de pel·lícules fins a la navegació per pàgines web), se l’havia vist com la competència en programari lliure del giny de Google, un títol al qual sens dubte aspiraven els creadors. Ara, però, el somni s’ha vist trencat.

La culpa d’aquest abrupte final la té el desenvolupament del DRM (la protecció de drets de copyright digital), segons revela l’equip de desenvolupament d’aquest stick HDMI.

Aquest desenvolupament, necessari per poder treballar amb els principals operadors de la industria dels continguts digitals audiovisuals, es va revelar com a llarg i difícil, una feina “de mai acabar” que s’ha acabat erigint en un obstacle insalvable per al projecte.

Així doncs, i enlloc d’anunciar un nou retard en el llançament del producte (i que ja seria el segon després de l’inicialment anunciat de sis mesos), l’equip de desenvolupament ha optat, senzillament, per cancelar el projecte.

A partir d’ara, i durant els propers dos mesos, es retornaran els diners a tots aquells qui, confiant d’entrada en la bona marxa del Matchstick, van deixar pagat el seu dispositiu per a quan sortís al mercat.

El matchstick ja havia estat, fins i tot, presentat en societat en l’edició d’aquest any de la fira CES, una de les més importants del món dedicada a la tecnologia.

Guillem Alsina
Etiquetes: