Matchstick, la competència del Firefox OS a Chromecast

MatchStick
Compartir

Especificacions de maquinari i programari obertes per a un dispositiu que ens permet realitzar streaming d’apps al televisor.

Chromecast és un dispositiu de Google que funciona amb la plataforma de navegador de Chrome i amb el sistema operatiu Android, el format del qual és, aproximadament com el d’un pendrive USB, però que en comptes de connectar-se a aquest port es connecta a l’entrada HDMI d’un televisor o monitor, permetent que des d’un ordinador d’escriptori, tablet o smartphone es faci streaming de continguts, tant d’àudio i vídeo com de pàgines web o d’un altre tipus.

Principalment s’ha venut com una manera còmoda, ràpida i barata de convertir un televisor o monitor normal “tonto” en un d'”intel·ligent”, però el “cervell” del qual no estigui integrat a la mateixa pantalla sinó que sigui un dels aparells que ja disposem… o uns quants.

A partir del Chromecast han nascut diverses alternatives, que busquen rivalitzar en preu (el de Google val uns 35 euros/dòlars) i prestacions.

Matchstick és un d’aquests, que es basa en una campanya de crowdfunding a través del conegut lloc web Kickstarter (del qual ja n’han emergit diversos projectes tecnològics), en un preu més que atractiu (25 dòlars per unitat amb enviament inclòs als EUA i 5 dòlars més per a la resta del món), i en emprar la tecnologia del Firefox OS, el sistema operatiu de Mozilla que utilitza la tecnologia Gecko.

MatchStick

Empra la connexió Wi-Fi (no indica si es connecta a la xarxa domèstica o si és controlat mitjançant Wi-Fi Direct, tot i que la lògica apunta en aquesta darrera direcció) per a realitzar streaming d’aplicacions des d’una tauleta, un smartphone o un ordinador de sobretaula cap al dispositiu, mostrant la sortida d’aquestes aplicacions en el monitor al qual està connectat.

Les aplicacions han de ser preparades, és a dir, no podem usar qualsevol app instal·lada en el nostre smartphone o qualsevol programa del nostre ordinador. Per als desenvolupadors que actualment treballen amb Chromecast, Matchstick disposa d’un SDK que els permet portar molt fàcilment la seva aplicació, necessitant tot just un procés de recompilació.

A més d’emprar un programari obert, l’esquema del maquinari també és obert, podent ser clonat totalment per qualsevol fabricant. A més, un usuari ja ha realitzat un port del sistema operatiu del MatchStick al stick per a TV amb Android MK808B, amb la qual cosa se ​​li pot instal·lar a aquest dispositiu i gaudir del nostre propi Matchstick quan ens cansem de treballar amb un Android connectat al nostre televisor.

Guillem Alsina
Etiquetes: