MediaTek equipa els nous dispositius d’Amazon

Compartir

La disenyadora taiwanesa de microxips és l’encarregada d’equipar el set-top box Fire TV i les tauletes tàctils Fire HD 8 i HD 10 del llibreter nord-americà.

MediaTek ha donat a conèixer que és l’empresa sel·leccionada per Amazon per equipar, amb els seus SoC (System on a Chip, un microprocessador que integra en un mateix xip tant la CPU com la GPU, és a dir, el processador principal i el processador gràfic, juntament amb algun altre element), els nous tablets Fire HD 8 i Fire HD 10, i el set-top box Fire TV.

L’Amazon Fire TV és una caixa que es connecta al televisor i que està preparada per convertir la “caixa tonta” en tot un smart TV. El sistema operatiu que li permet funcionar és la variació d’Android pròpia d’Amazon, la qual inclou els principals serveis d’aquesta.

Amazon Fire TV

Amazon Fire TV

Concretament, el SoC de MediaTek que equipa aquest dispositiu és el model MT8173 d’arquitectura ARM amb quatre nuclis Cortex-72, i 64 bits.

Per la seva banda, les dues tauletes tàctils Fire HD 8 i HD 10 estan equipades pel SoC MT8135, també de quàdruple nucli i enfocat a tasques multimèdia com la reproducció de vídeo en HD.

Amazon Fire HD8

Amazon Fire HD8

MediaTek és una empresa que va començar a despuntar en el segment dels SoC amb solucions que oferien una bona potència a preus baixos, molt presents en dispositius de gama mitjana i baixa, però que poc a poc s’ha anat fent un nom i ocupant cada vegada més segments.

Malgrat que les grans marques segueixen optant majoritàriament per desenvolupaments de Qualcomm per als seus models flagship, MediaTek s’ha fet un lloc entre fabricants més nous i menys coneguts entre el gran públic però que, al seu torn, estan veient un progressiu increment en les seves vendes i molta més acceptació.

L’empresa és també responsable de grans avenços tecnològics que li han permès passar la mà per la cara a alguns dels seus rivals, com el primer procesador ARM del món amb una desena de nuclis.

Guillem Alsina
Etiquetes: