Mercadona incorpora la tecnologia contactless en totes les seves botigues

Compartir

La cadena de supermercats Mercadona ha invertit cinc milions d’euros per dotar a totes les seves botigues de la tecnologia contactless, un sistema que permet realitzar les transaccions de forma ràpida i segura.

A partir l’1 de desembre tots els supermercats de la cadena Mercadona comptaran amb la tecnologia contactless de pagament per proximitat. La posada en marxa d’aquest sistema desenvolupat íntegrament pel departament d’informàtica de l’empresa ha requerit una inversió de 5 milions d’euros, així com la instal·lació de 16.000 nous terminals de cobrament en tota la seva xarxa de botigues.

Gràcies a aquesta tecnologia, els clients podran realitzar el pagament de les seves compres d’una forma molt més senzilla i ràpida, ja que el cobrament es realitza “sense contacte”, és a dir, que tan sols cal apropar els dispositius, ja siguin targetes de crèdit, telèfons mòbils o polseres, als terminals per realitzar la transacció de manera “immediata”, sense necessitat de teclejar un PIN.

Un sistema de pagament sense contacte és aquell que permet pagar una compra mitjançant tecnologies d’identificació per radiofreqüència incorporades en targetes de crèdit o dèbit, clauers, targetes intel·ligents, telèfons mòbils o altres dispositius.

Sota el paraigua dels pagaments sense contacte, l’EMV (Europay Mastercard Visa) ha autoritzat com a tecnologies majoritàries la identificació per radiofreqüència -habitualment anunciat com a contactless en targetes i datàfons- i la tecnologia NFC. Dins d’aquest estàndard, i amb l’objectiu d’afavorir el seu ús, s’han definit taxes d’intercanvi específiques per a aquests mitjans de pagament i s’ha eliminat l’obligatorietat de validar el codi PIN en pagaments d’import inferior a 20 €.

A Ycom.cat ja n’hem parlat més d’una vegada, donat el seu futur i l’aposta clara per part d’empreses, negocis i botigues. Ara falta que els usuaris siguin conscients i estiguin segurs d’aquesta facilitat. Què us sembla? Creieu que és el futur de les petites i/o grans compres?

FONT

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: