Més de 8 milions de persones d’entre 16 i 74 anys mai han entrat a Internet

Compartir

Un total de 8,4 milions d’habitants d’Espanya d’entre 16 i 74 anys mai ha entrat a Internet, mentre que 18,6 milions de persones d’aquesta franja d’edat ho fan diàriament. Són dades del “Informe sociodemogràfic dels internautes”, elaborat per l’Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació (ONTSI) a partir d’informació recollida per l’Institut Nacional d’Estadística de  l’any 2013.

Segons l’estudi el que més es fa diàriament és:

  • Consultar el correu electrònic
  • Accedir a informació de diaris o revistes
  • Participar en xarxes socials.

Els estudiants, els treballadors amb titulació universitària superior, els habitants de grans ciutats i aquells que tenen més poder adquisitiu són els perfils que més utilitzen internet, segons l’ONTSI. Per contra, els pensionistes i les persones dedicades a tasques de la llar recorren menys a la xarxa.

Una altre fet interessant és que segons les dades de l’INE, el 90,6% dels solters va accedir a la xarxa el 2013, mentre que la xifra dels casats va ser del 68,8%. Entre els separats va ser del 68,4%, entre els divorciats del 80, 4% i entre els vidus del 30%.

És curiós veure com en funció de l’edat o bé de l’estat civil les interaccions amb Internet són diferents. Vosaltres què mireu quan navegueu per Internet?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: