Microsoft accepta pagaments amb Bitcoins als EUA

Imatge de l'usuari fdecomite a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

De moment només serveixen per pagar descàrregues de continguts digitals com música o vídeo, però no per pagar serveis com Office 365. Tampoc queda clar si la iniciativa s’estendrà en el futur fora de les fronteres nord-americanes.

Segons revelava la publicació en línia The Verge fa uns dies, la companyia de Redmond ha inclòs una opció de pagament amb Bitcoins per a determinats serveis en línia que ofereix, com les descàrregues de música, vídeo i jocs de la Xbox Store.

Microsoft es converteix així en la primera gran companyia tecnològica en oferir la possibilitat als seus clients de pagar en Bitcoins, una moneda virtual que només existeix en transaccions en línia, i que és probablement la més coneguda a nivell mundial entre les anomenades “criptomonedes” o “criptodivises”.

Aquest fenomen, el de les divises virtuals que no es corresponen amb la moneda de cap país, és encara molt recent i de resultats incerts. Algunes veus adverteixen de la inseguretat a llarg termini de la cotització d’aquestes monedes. En contraposició, algunes operacions importants realitzades amb Bitcoins han saltat a les primeres pàgines de la premsa, així com els rumors sobre el seu ús per blanquejar diners procedents del crim organitzat.

Segons The Verge, es desconeixen els plans de futur de Microsoft al respecte, de si estendrà internacionalment la iniciativa, i si permetrà que es comprin més serveis en línia i productes de la seva propietat amb Bitcoins.

Ara, per exemple, no és possible contractar una subscripció a l’Office 365 emprant la criptomoneda, i els únics béns i serveis que es poden adquirir amb ella són els considerats “lúdics”.

Malgrat tot, el suport de Microsoft a aquesta moneda virtual, encara que pugui ser considerat simbòlic per molts, és sens cap mena de dubte destacable, ja que la multinacional nord-americana és una de les més importants companyies no ja de l’àmbit tecnològic, sinó en el panorama mundial d’empreses, i és molt poc probable que li interessi fer experiments amb el seu compte de resultats, encara que aquests afectin només a un percentatge molt petit dels seus ingressos.

Això impactarà positivament en el futur a curt termini de Bitcoin com a moneda.

Imatge que il·lustra aquest article de l’usuari fdecomite a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: