Microsoft busca atraure desenvolupadors d’iOS

Compartir

La companyia de Redmond continua treballant en la seva experiència cross-platform i no només de cara a l’usuari, si no també de cara al desenvolupador i, per això, ha posat en línia el Windows Bridge for iOS, una utilitat amb la qual busca acostar Windows 10 als desenvolupadors d’iOS.

Una de les coses més molestes del desenvolupament per a smartphones és haver de duplicar esforços degut a què en el mercat hi trobem dues plataformes establertes de manera principal (l’iPhone d’Apple i la multiplicitat de dispositius Android), a diferència del món del PC en el qual, i programant per a Windows, ja tenim un 90% del mercat mundial al nostre abast.

Tornant als telèfons mòbils, si parlem de plataformes minoritàries com BlackBerry OS, Sailfish OS o el mateix Windows Phone, és possible que a moltes empreses de mida mitjana i petita, amb pocs recursos i que vulguin maximitzar la seva inversió en desenvolupament, no els vingui gaire de gust estar pagant el sou d’un o més programadors per desenvolupar per al què pot acabar esdevenint l’1% de la seva base d’usuaris.

Per això, BlackBerry ha facilitat el port i execució directa d’aplicacions d’Android sobre la seva plataforma de programari, per tal d’ampliar la base de software que poden fer servir els seus dispositius i, alhora, estalviar feina als programadors. I ara, a aquesta tendència, s’hi afegeix Microsoft amb un programari que permet migrar codi font d’iOS a Windows 10.

S’anomena Windows Bridge for iOS, i consisteix en un entorn de desenvolupament d’Objective-C (el llenguatge de programació amb el qual es desenvolupa per a iOS) per a Visual Studio, juntament amb el suport per a les APIs d’iOS.

Amb aquestes eines a la mà (que es poden descarregar des del repositori de GitHub), un desenvolupador que treballi amb iOS pot migrar la seva aplicació, de manera senzilla, a Windows 10 per fer-la còrrer en codi natiu sobre aquesta plataforma.

El camí invers? Almenys de moment, no s’indica enlloc. És lògic; Microsoft el que vol és que els desenvolupadors d’altres plataformes vagin cap a Windows 10, i no que els seus desenvolupadors puguin flirtejar amb sistemes que gaudeixen de més presència al mercat, no fos cas que se’ls escapessin, temptats per l’encís de la poma mossegada.

Aquest nou “pont” que lliga el desenvolupament per a iOS amb el de Windows 10 ve a sumar-se al ja prèviament existent que permet traspassar codi font d’Android a Windows.

Guillem Alsina
Etiquetes: