Microsoft confirma Cortana per iOS i Android

Compartir

Vindrà acompanyat de Phone Companion, una aplicació per a Windows 10 que facilita la instal·lació de les apps de Microsoft en un smartphone Android o iOS.

ha estat Joe Belfiore, vicepresident corporatiu de Sistemes Operatius a Microsoft, qui ha fet l’anunci a través d’una entrada al blog de Windows: Cortana, l’assistent per comandes verbals de la companyia de Redmond, fa el salt a iOS (iPhone) i Android amb aplicació pròpia per a aquestes dues plataformes de programari, on sembla que pretén lluitar de tú a tú amb Siri i Google Now respectivament, malgrat que totes tres solucions difereixen lleugerament pel que fa al seu enfocament.

Cortana ve a complementar tot el ventall d’apps de Microsoft disponibles tant per a la seva pròpia plataforma (Windows Phone i, en el futur, un Windows 10 unificat entre dispositius), com per a les plataformes “rivals”, i que consisteix en Bing, OneDrive, i Office, entre d’altres.

Aquest moviment és també una clara mostra del canvi d’orientació de Microsoft, des d’una companyia de productes a una altra de serveis. Tot i que l’interès de la multinacional nord-americana continua essent el de portar els usuaris cap a les seves plataformes de programari, també es pot conformar en què aquests emprin els serveis en línia des dels sistemes d’altres fabricants, si no hi ha més remei. I, si més no, intentar que seduïnt-los amb els serveis, s’acabin passant també a la plataforma.

Però Microsoft no s’ha quedat només en això, si no que ha presentat també Phone Companion, una utilitat per a Windows 10 que permet als usuaris d’aquest sistema operatiu en un ordinador, connectar-se amb el seu dispositiu mòbil, independentment del seu sistema operatiu (iOS, Android i Windows).

En el dispositiu mòbil hi podrem instal·lar aplicacions i configurar la sincronització del contingut de manera que, per exemple, quan fem una foto amb el mòbil, aquesta acabi apareixent al nostre PC mitjançant la sincronització de OneDrive.

De moment, Phone Companion es troba disponible per als suscriptors del programa Windows Insider, i d’aquí a unes setmanes ja estarà disponible per al públic general.

Aquest programari no instal·larà directament les apps al terminal, si no que passarà per les respectives botigues d’aplicacions, pel què dins de poc podrem gaudir de Cortana tant al Google Play com a l’App Store.

Guillem Alsina
Etiquetes: