Microsoft entra en el joc de les plaques per a desenvolupadors

La Sharks Cove en plena acció
Compartir

La Sharks Cove intentarà emular, a partir del segon semestre d’aquest any, a les Raspberry Pi i similars basades en CPU ARM, malgrat que a un preu més alt.

D’un temps ençà s’han popularitzat les anomenades “plaques per a desenvolupadors”, plaques base amb un mínim de components inclosos (processador, memòria i algun tipus d’emmagatzematge molt bàsic), sense carcassa, de baix cost i dirigides a un mercat d’usuaris geek o de perfil tècnic. Un exemple molt conegut d’aquest tipus de plaques són les Raspberry Pi.

Fins ara, totes aquestes plaques s’han basat en l’arquitectura ARM per abaratir costos, amb sistemes operatius com GNU/Linux o Android, de manera que la plataforma Wintel (processador Intel x86 més sistema operatiu Windows) quedava fora del joc. Fins ara.

La Sharks Cove és una placa base per a desenvolupadors basada en un processador Intel Atom que executa un Windows Embedded 8.1 . En el paquet de compra s’hi inclou, a més, l’eina de desenvolupament Visual Studio Express 2013 per a Windows Desktop.

La comesa d’aquesta placa és ser una eina per als desenvolupadors de drivers per a Windows, un dispositiu barat i connectable a diversos perifèrics gràcies a una configuració que compta amb una àmplia varietat i quantitat de ports.

Pel que fa al programari, els qui adquireixin aquesta placa de desenvolupament podran descarregar des de la xarxa MSDN (Microsoft Delevoper Network) una imatge del sistema operatiu que podran emprar des d’una memòria USB o bé instal·lant-la a l’emmagatzematge intern de la placa.

Les especificacions de la Sharks Cove són:

  • Processador Intel Atom Z3735G de quatre nuclis amb 2 MB. de memòria cau (caché) i velocitats que oscil·len entre els 1,33 i els 1,88 GHz
  • Tarja gràfica Intel HD
  • Memòria RAM d’1 GB. DDR3L
  • 16 GB. d’emmagatzematge intern EMMC amb possibilitat d’expansió mitjançant una tarja microSD
  • Connectors HDMI full size, MIPI, un port USB 2.0, un port microUSB A/B per a tasques de “debugat”
  • Una dotzena de connectors de 10 pins per connectar-hi tota mena de dispositius, amb el clar objectiu de desenvolupar drivers per a aquests
  • No inclou port de xarxa, malgrat que se li pot connectar una ethernet o Wi-Fi via USB
  • Tarja de so Realtek ALC5640 amb jack de 3,5 mm. per a altaveus o cascos externs, i entrada de micròfon
  • Firmware UEFI d’Intel
  • Disposa de botons físics per encendre la màquina, pujar i baixar el volum, anar a la Home Screen

La disponibilitat per al públic en general de la Sharks Cove es produirà en algun moment d’aquest segon semestre de l’any a través de distribuïdors autoritzats a cada país. El seu preu serà de 299 dòlars, encara que no s’ha detallat l’adaptació a euros ni a altres monedes d’aquest mateix preu.

Comptant que la majoria de les plaques basades en l’arquitectura ARM costen bastant menys de 100 dòlars, és previsible que la Sharks Cove experimenti èxit amb prou feines entre els desenvolupadors de drivers i programari per a Windows.

Guillem Alsina
Etiquetes: