Microsoft facilita fer una instal·lació ‘neta’ de Windows 10

Compartir

La companyia de Redmond posa a disposició dels internautes les eines per crear un pendrive USB d’instal·lació del sistema, o descarregar-ne la imatge ISO per a “cremar-la” en un DVD.

Microsoft ha aconseguit fer que l’actualització a Windows 10 sigui fins i tot més senzilla que en generacions anteriors de la plataforma Windows, com una actualització del sistema ja instal·lat, tal i com diverses distribucions de GNU/Linux i Apple amb el Mac OS X venen fent des de ja fa temps. Però, i sobretot entre els usuaris avançats amb més coneixements tècnics, de vegades es prefereix fer una “instal·lació neta”, quelcom per al què cal un mitjà amb l’instal·lador del sistema operatiu, ja sigui un DVD o una clau USB.

Però, si Windows 10 està pensat per a actualitzar una instal·lació prèviament existent, com ens ho fem per crear aquest mitjà extern per dur a terme la “instal·lació neta”? La mateixa Microsoft ha sortit al rescat d’aquells qui volen tornar a començar de cap i de nou amb Windows 10, i ha posat a disposició de tothom qui tingui una llicència vàlida de Windows 7 i 8 per a fer la migració, un portal des del qual descarregar la imatge ISO de Windows 10 de manera gratuita, per a arquitectures de 32 i de 64 bits.

Si l’operació de descàrrega es realitza des d’una màquina no-Windows (com ara un Linux o un Mac), el portal ens permetrà escollir una de quatre edicions, la llengua del sistema (entre les quals no s’hi troba el català) i l’arquitectura (32 o 64 bits).

Si, en canvi, ho fem des d’un PC que executi una versió de Windows 7 o 8 que es pugui actualitzar gratuïtament, el sistema ens permetrà descarregar un petit programa que és, al seu torn, el que s’encarrega de descarregar la imatge ISO, crear automàticament un pendrive USB per a la instal·lació des d’aquest mitjà, o bé dur a terme l’actualització del sistema que hi ha instal·lat.

Podrem descarregar les versions de 32 o 64 bits de Windows 10

Podrem descarregar les versions de 32 o 64 bits de Windows 10

En el cas que al nostre escriptori no hi haguem rebut encara l’avís d’actualització gratuïta a la nova versió del sistema, aquesta utilitat ens permet forçar el canvi.

Guillem Alsina
Etiquetes: