Microsoft inicia l’últim any de suport de Windows 7

Windows 7
Compartir

El dimarts 15 de gener va començar l’últim any de suport estès de Windows 7, que conclourà el 14 de gener de 2020, encara que – segons els principals llocs d’anàlisi – la seva extensió supera encara el 30 per cent dels dispositius a tot el món.

D’aquí a un any, Windows 7 deixarà de rebre actualitzacions de seguretat per part de Microsoft, encara que la companyia de Redmond ja ha explicat que permetrà estendre aquest suport durant tres anys més a les empreses, fins 2023, amb pagaments addicionals .

Windows 7 va finalitzar el seu suport estàndard l’any 2015, moment en què va deixar d’incorporar noves funcions. Des de llavors, Microsoft ha continuat actualitzant la seguretat del sistema davant l’aparició d’errors i vulnerabilitats. El gener del 2020, però, aquestes actualitzacions acabaran, de manera que els equips que utilitzin el sistema estaran exposats davant els ciberatacs que facin ús de noves vulnerabilitats descobertes després d’aquesta data.

Present a més d’un 30% dels ordinadors Windows

Segons el web d’anàlisi Netmarketshare, durant desembre de 2018,Windows 10 va superar per primera vegada Windows 7.  Amb el 39,22 per cent dels usuaris, Windows 10 s’ha posat per davant de Windows 7, però aquesta encara es troba en el 36,9 per cent dels ordinadors del món.

Segons les dades procedents del web StatCounter, a finals del 2018 Windows 7 encara es trobava instal·lat en el 35,63 per cent dels ordinadors Windows del món, superat àmpliament per Windows 10, amb un 52,36 per cent de PCs.

El mateix web concreta per països i les dades d’Espanya apunten que Windows 7 “només” està present al 27’47% dels ordinadors Windwos, mentre que Windows 10 ja simbolitza el 60’59% del programari instal·lat.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: