Microsoft vol usar drons per a lluitar contra la Malària

Compartir

La companyia de Redmond presentava fa uns dies el Projecte Premonició, amb el qual vol emprar drons per analitzar mosquits i prevenir infeccions de malalties que aquests animals transmeten, com el Dengue o la Malària.

Fins ara, i a banda de l’ús més lúdic dels drons, el més pràctic que havíem vist d’aquests ginys és l’entrega de paquets amb serveis com el que havia anunciat Amazon per a un futur proper o bé la revisió d’instal·lacions empresarials. Microsoft dóna un pas més enllà, i amb Project Premonition vol contribuïr a erradicar malalties com el Dengue o la Malària.

Aquestes dues afeccions tenen un tret en comú: que són contagiades pels mosquits. I aquí és on Microsoft vol fer entrar en joc els drons, per caçar sistemàticament i sense necessitar d’intervenció humana mosquits en zones de perill i analitzar-los.

D’aquesta manera, i emprant aquests ginys, es podria fer una cerca dels animals més a consciència, continuada en el temps i sense haver de desplaçar equips humans.

Fins i tot es podrien prevenir epidèmies de malalties que no transmeten els mateixos mosquits, ja que si es troben patògens en mosquits analitzats (que aquests haurien contret en xuclar prèviament la sang a alguna persona o animal), es pot disparar una alerta ràpidament.

Els drons emprats podrien realitzar la “cacera” dels mosquits i una primera anàlisi de camp in situ, enviant les dades a través de connexions sense fils als laboratoris principals. Aquests podrien estar situats geogràficament propers a l’àrea estudiada, o bé ubicats, fins i tot, en un altre continent.

Seguint la mateixa lògica, es podrien enviar les mateixes dades als quarters centrals de l’organització mundial de la salut (OMS) o qualsevol altre organisme dependent o no d’aquesta i que lluiti contra determinats tipus específics de pandèmies, i des del qual s’activarien els recursos necessaris per combatre una possible infecció.

Fins ara, la lluita contra les malalties infeccioses sempre s’ha iniciat a posteriori, quan es detecten casos de contagis. Amb aquesta nova arma, les defenses es podran avançar i impedir l’atac abans fins i tot que aquest es pugui produïr. I d’aquí el nom del projecte: Premonició.

No obstant, i segons apunten des de la companyia de Redmond, encara trigarem anys en veure aquest projecte dut a la pràctica i a ple funcionament.

Guillem Alsina
Etiquetes: