Millora la velocitat de navegació del Firefox un 44% amb Firefox Tracking Protection

Firefox Tracking Protection
Compartir

Fa poc més d’un any que Mozilla va començar a desenvolupar dins la branca Nightly (versió en desenvolupament del navegador Firefox) una nova eina anomenada Firefox Tracking Protection. Aquesta nova tecnologia permet bloquejar de forma nativa tots els complements que poden rastrejar la nostra activitat a la xarxa millorant la nostra seguretat i privacitat enfront de la recopilació de dades de terceres empreses.

Moltes pàgines tenen per defecte diversos complements de seguiment i rastreig. Quan visitem una web automàticament se’ns assigna un número de seguiment que deixa un rastre en totes les pàgines que visitem. Així poden conèixer fàcilment els nostres gustos, hàbits i necessitats i treure’n un benefici econòmic.

El Firefox Tracking Protection va ser l’últim treball de Monica Chew com a enginyera de Mozilla, i de Georgios Kontaxis, investigador de ciències de la computació. Els resultats van ser publicats en un estudi anomenat Tracking Protection in Firefox For Privacy and Performance ara fa un any.

Amb aquesta tecnologia activada el Firefox aconsegueix reduir els temps de càrrega dels 200 llocs web més populars (segons rànquing Alexa) fins a un 44%. També rebaixa el consum de dades un 39%.

A diferència d’altres eines com els bloquejadors de publicitat aquest complement només bloqueja les trucades a rastrejadors deixant mostrar la publicitat correctament. Gràcies a això tant els usuaris poden veure la publicitat sense ser rastrejats com els administradors web poden fer front a les despeses mitjançant la publicitat en els seus portals.

Hem de ser molt conscients que les pràctiques publicitàries actuals que permeten el contingut “gratuït” estan en conflicte directe amb la seguretat, la privacitat, l’estabilitat i els problemes de rendiment dels navegadors. Haurem de veure com afronta Mozilla aquest moment i quines repercussions pot tenir pel navegador en un futur no gaire llunyà.

El Firefox Tracking Protection està disponible però desactivat per defecte des de la versió 35 del navegador. Per activar la funció només haurem de seguir aquests quatre passos:

  • Obrim el Firefox i escrivim “about:config” a la barra d’adreces.
  • Cerquem l’entrada “privacy.trackingprotection.enabled”.
  • Fem clic dret en aquesta entrada i canviem el valor a “true”.
  • Reiniciem el navegador.
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: