Els millors trucs d’Amazon Alexa

echo-amazon
Compartir

 

Alexa, el popular assistent de veu d’Amazon, va arribar el juliol a moltes llars -ha estat el primer assitent de veu a arribar- per fer-nos la vida més fàcil,  mitjançant el dispositiu Echo d’Amazon, a través del sistema popularment anomenat Alexa. Així, Alexa ofereix tota classe de serveis als seus usuaris a través de comandos de veu, preguntes i altres consultes relacionades amb tota mena de temes com el temps, notícies d’actualitat, reproducció de música i gairebé tot el que ens puguem imaginar!

A continuació, i després dels millors trucs de Google Home, a YCOM et presentem els millors trucs i consells per treure el màxim partit a Echo.

7 trucs d’Amazon Alexa

Tenim una selecció de trucs per aprofitar tot el potencial de l’assistent Alexa d’Amazon.

Configuració inicial d’Alexa

El primer que hem de fer una vegada rebem el dispositiu Amazon Echo a casa és configurar-ho per començar a gaudir de totes les seves possibilitats. Per això, hem de descarregar i iniciar sessió en l’aplicació Alexa en el nostre dispositiu mòbil. Per a això hem de dirigir-nos a Ajustos – Configurar un nou dispositiu i connectar el dispositiu Echo a la nostra xarxa Wi-Fi.

Funcions bàsiques d’Alexa

Alexa ens ofereix una sèrie de funcions bàsiques, ja sigui reproducció multimèdia, eines per a la llar, resolució de dubtes o moltes altres funcionalitats. Us deixem amb algunes de les més comunes:

  • Pregunta el que vulguis: “Alexa, quina selecció va guanyar el Mundial d’Itàlia 90?”
  • Consulta la predicció climatològica: “Alexa, quin temps farà avui?”
  • Reprodueix tota classe de música: “Alexa, posa quelcom d’Oasis”
  • Crea la teva llista de la compra: “Alexa, afegeix comprar nous pecanes a la shopping list
  • Activar la ràdio: “Alexa, sintonitza Catalunya Informació!”
  • Configura les teves alarmes: “Alexa, posa una alarma per a matí a les 6 del matí!”

1. Silenciar el micro d’Alexa

A pesar que Alexa sempre està aquí per fer-nos el nostre dia a dia més fàcil, pot ser que en algunes ocasions no vulguem que Alexa ens escolti. Per sort, sempre podem apagar el seu micròfon de forma manual a través del botó situat en la part superior d’Alexa.

2. Afegir funcionalitats extra

Podem afegir més funcionalitats a Alexa a través de l’aplicació del dispositiu mitjançant el nostre smartphone; tan sols hem de dirigir-nos a Alexa i buscar en la pestanya superior esquerra l’opció Agregar habilitats d’Alexa.

3. Millora la comunicació amb Alexa

Alexa ofereix un sistema de reconeixement de veu molt avançat, encara que a vegades pot ser que no reconegui algunes ordres perquè no identifica certes paraules de la nostra veu. Per això, sempre podem millorar la comunicació entre nosaltres i el dispositiu d’Amazon a través de l’anomenat entrenament de veu d’Alexa, amb el qual podrem completar 25 frases diferents per ajudar a Alexa al fet que comprengui millor la nostra veu.

Per a això, només hem de dirigir-nos a l’aplicació d’Alexa en el nostre dispositiu mòbil i prémer sobre Configuració – Comptes– Entrenament de veu – Iniciar sessió.

4. Realitzar videotrucades

Els dispositius Alexa Slow and the Spot permeten realitzar videotrucades entre usuaris amb aquesta versió del dispositiu d’Amazon. Així, si connectem amb un altre dispositiu Alexa amb càmera i pantalla podem encendre el nostre vídeo amb el comando de veu “Vídeo encès/Vídeo apagat” per fer una videotrucada amb un altre dispositiu Echo compatible.

5. Escoltar lectura de llibres

Alexa és capaç de connectar-se al servei d’Amazon d’Audiollibres per escoltar la lectura dels nostres llibres favorits mentre fem altres activitats. Així, una vegada ens donem d’alta en aquest servei, podem demanar, entre infinitat d’opcions: “Alexa, llegeix-me la novel·la Jurassic Park de Michael Crichton”. I Alexa llegirà amb la seva veu la novel·la original.

6. Informació propera a través de la localització

Si activem el servei de localització d’Alexa, el dispositiu sabrà la ubicació exacta de la nostra llar, amb el que tindrem molta més informació sobre llocs o serveis propers a la nostra adreça. Gràcies a això, serà possible trobar gasolineres, restaurants, tendes, parcs o qualsevol altra cosa prop de la nostra casa, així com, per exemple, demanar un taxi perquè estigui a una hora determinada davant de la nostra porta.

7. Fer exercici físic

Alexa incorpora diversos programes d’entrenament perquè puguem fer exercici físic seguint les seves indicacions. Així, els programes bàsics consisteixen en sessions de 7 minuts d’entrenament ràpid i intens en el qual Alexa ens guiarà a través d’indicacions per veu sobre les diferents rutines i repeticions.

Fins aquí els millors trucs d’Amazon Alexa!

I tu? Ets un Amazonholic com nosaltres? Mira el documental Amazon per dins, del programa Generació Digital!

Gemma
Etiquetes: