Minix continua estirant l’èxit dels seus mini PCs

Compartir

Després del Neo Z64, la companyia de Hong Kong presentarà a l’IFA de Berlín dues noves màquines, una de més potent que l’altra.

Els mini PCs fanless (és a dir, aquells que manquen de ventiladors amb parts mecàniques i que, per tant, no són sorollosos) s’estan fent un lloc al mercat. Empreses com Minix s’han especialitzat en aquesta mena de dispositius, primer funcionant amb Android, i després ampliant-ne el rang a l’arquitectura x86 i el sistema operatiu Windows.

En el cas concret de Minix, el seu primer exemplar subjecte a aquesta arquitectura fou el Neo Z64 amb Windows 8.1, que muntava un microprocesador Intel Atom Z3735F de 64 bits, amb 2 GB de RAM i 32 GB d’emmagatzematge eMMC.

L’èxit d’aquesta màquina ha dut la companyia de Hong Kong a presentar dos nous models que veurem a partir del divendres a la fira IFA de Berlín, i que arribaran als mercats al llarg del darrer trimestre de l’any.

Els nous models estan basats en dos SoC (System on a Chip) d’Intel fabricats amb la nova arquitectura Braswell. Concretament, són els models Celeron N3150 a 2,08 GHz, i el Pentium N3700 a 2,4 GHz.

Les variacions entre ambdues màquines són mínimes, i bàsicament les podem restringir a la potència que presenten, car totes dues van enfundades en la mateixa caixa d’aleació metàl·lica.

Visió dels ports inclosos en els nous models de Minix, en dos dels seus laterals. Els acompanyen dues antenes per a millor recepció de la senyal

Visió dels ports inclosos en els nous models de Minix, en dos dels seus laterals. Els acompanyen dues antenes per a millor recepció de la senyal

El sistema operatiu que els equiparà serà el darrer de Microsoft, el Windows 10 de 64 bits, malgrat que no se n’ha especificat l’edició.

Aquesta, juntament amb altres dades com la quantitat de memòria RAM o l’espai d’emmagatzematge, es facilitaran a la premsa durant la fira tecnològica d’Alemanya on seran presentats ambdós dispositius.

Malgrat que el preu tampoc ha estat revelat, el seu predecessor (el Neo Z64) es pot trobar a les botigues per entre 150-170 euros, pel què aquest dispositiu constituirà una alternativa de baix cost a un ordinador de sobretaula de format tradicional, amb l’avantatge de poder-lo connectar a un televisor per construir un sistema smart TV, emprant-lo en tasques de set-top box.

Guillem Alsina
Etiquetes: