Minix NEO U1, el set-top box Android supervitaminat

Compartir

Petits tocs com l’engegada a través del comanament a distància o les actualitzacions OTA puleixen una fòrmula ja assajada i acceptada pel públic.

Minix i la seva gamma de set-top boxes o centres multimèdia equipats amb Android són prou coneguts entre els aficionats als petits ordinadors i als dispositius d’aquesta mena, de baix cost i que permeten fer-los servir tant com a ordinador com per a reproducció de continguts. I ara, afegeix un nou exemplar a aquesta gran familia.

El Minix NEO U1 recull l’herència de models anteriors, millorant-ne les prestacions i pulint petits detalls que en fan més còmode l’ús, detalls que s’han recollit dels usuaris.

Està equipat amb un potent processador de quatre nuclis Cortex A53 d’arquitectura ARM de 64 bits que li permet enfrontar-se a qualsevol tasca. A aquest l’acompanya una GPU Mali 450 penta core, 2 GB de memòria DDR3, i 16 GB d’emmagatzematge intern.

Pel que fa a les comunicacions, integra una tarja 802.11ac 2×2 MIMO de banda dual (2,4 i 5 GHz) a la qual s’hi afegeix una antena externa que en millora àmpliament la recepció, pel què no representarà cap mena de problema realitzar-hi tasques de streaming de continguts des de la xarxa.

A més de la tarja de xarxa sense fils també disposa d’un connector RJ45 per connectar-li via cable, un slot microSD que permet carregar-hi continguts i ampliar-ne l’espai intern, tres ports USB 2.0 que ara es troben en el lateral (una de les millores que abans comentava, car fins ara el podíem trobar a la part posterior), un mini USB OTG (On-The-Go), i la presa de corrent.

La sortida de vídeo HDMI 2.0 ofereix suport per a resolucions 4K a 60 Hz, quan fins ara només ho feia a 30 Hz.

Parts lateral i posterior del dispositiu. En el lateral hi podem apreciar clarament els ports USB

Parts lateral i posterior del dispositiu. En el lateral hi podem apreciar clarament els ports USB

Entre les petites millores a les quals em referia comptem amb la possibilitat d’engegar l’equip des del comandament a distància quan, fins ara, el podíem controlar però només un cop ja engegat, operació que havíem de fer des del botó físic de la unitat.

El sistema operatiu que porta és Android en la seva versió 5.1.1, en el qual ja permet per a aquest dispositiu les actualitzacions OTA, el que significa que no ens caldrà aplicar-les manualment com en anteriors set-top box de Minix, si no que les podrem descarregar directament de la xarxa i instal·lar-les sense haver de fer res més. Aquest era un altre punt que els usuaris d’aquests aparells havien reclamat.

La interficie gràfica continua comptant amb l’opció d’usar el llançador d’aplicacions propi de la companyia, i que se l’ha fet evolucionar per a què s’assembli a la interficie d’Android TV.

El disseny extern de la caixa no canvia respecte al model precedent, el Minix NEO X8-H Plus. I és que, com he dit al principi, la companyia fabricant ha decidit mantenir la fòrmula guanyadora retocant aquells aspectes que els usuaris han suggerit.

El seu preu de venda recomanat pel fabricant serà de 129,90 €, i la pre-venda s’encetarà aquest dimecres dia 2 de desembre, amb la disponibilitat general a partir del divendres dia 4.

Si teniu dubtes entre comprar-vos un televisor intel·ligent o adoptar un set-top box amb Android pur com és el cas del Minix NEO U1, us recomano la lectura del meu article d’opinió “Per què prefereixo una smartTV amb Android pur?” ja que potser us podrà ajudar a prendre la decisió.

Guillem Alsina
Etiquetes: