Minority Report una mica més a prop: Mycestro

Compartir

Un petit ratolí que s’acobla al nostre dit permet treballar amb l’ordinador com en la famosa pel·lícula.

No us espanteu amb el titular d’aquesta notícia, no es tracta del descobriment de persones que poden veure els crims que es produiran en el futur, si no un mouse (ratolí) que ens apropa al paradigma d’interfície d’usuari proposat en el mateix film de ciència ficció i mostrat en una cèlebre escena per Tom Cruise.

El Mycestro és un “ratolí de dit”, el qual es vesteix (tot i que dubto que es pugui classificar com a wearable pur) al dit índex (o un altre si li fos més pràctic a l’usuari) i s’utilitza juntament amb el polze. Aquest darrer és el dit encarregat de les pulsacions dels tres botons que té al lateral.

Aquest dispositiu és el que es coneix com a un air mouse, és a dir, que controlem el cursor sense tenir el ratolí en contacte amb cap superfície per la qual aquest s’hagi de desplaçar, sinó que el movem en l’aire.

A diferència d’altres ratolins que sí que utilitzen el paradigma de funcionament de l’air mouse, el Mycestro té un control de desplaçament del punter: si no estem prement un determinat botó amb el dit polze, aquest no es desplaça.

D’aquesta manera, podem moure la mà amb llibertat sense moure involuntàriament el punter de la posició en la qual el tenim fixat.

Es connecta al dispositiu que vulguem controlar per Bluetooth, essent compatible amb les principals plataformes informàtiques actuals: Windows, Mac OS X, Android i GNU/Linux.

L’aplicació de control permet personalitzar paràmetres com la velocitat de desplaçament i la sensibilitat del ratolí.

El Mycestro és ideal no només per a entorns de treball en els quals patim de la manca d’espai per a treballar amb un ratolí, si no també per a utilitzar-lo en presentacions interactives, mentre el ponent passeja per l’auditori, o en una aula, a distància, mentre s’està entre els alumnes. Fins i tot un alumne pot resoldre qualsevol qüestió a la pissarra electrònica sense haver-se de moure del seu lloc.

L’únic handicap que presenta aquest gàdget és el seu preu: 149 dòlars. Excessivament car per a un ús que, en el fons, és limitat, si no és que està ben justificada la seva adquisició.

Guillem Alsina
Etiquetes: