Moda i participació a l’espai: #NASASocial

Compartir

Seguint amb l’aposta de la NASA per socialitzar l’exploració espacial, com ho demostra l’existència del perfil oficial @NASASocial, ara tenim l’oportunitat de participar en la tria del disseny del nou vestit espacial dels astronautes, el  Z-2.

Els enginyers que desenvolupen el projecte han posat a disposició del públic una web específica sobre el Z-2 on podem accedir a tot un seguit d’especificacions i presentacions dels tres diferents models proposats. Naturalment, podem votar pel disseny que més ens agradi!

Xafardegeu:

Spacesuite Design Vote

A banda, però, de dedicar una estona a deixar volar la imaginació val la pena de destacar alguns detalls especialment suggeridors de tot plegat.

En primer lloc, s’està treballant per a aconseguir disposar d’un vestit que sigui apte per a la mobilitat en un entorn planetari. Sí, jo també he pensat en Mart…

En segon lloc, l’ús d’un hardware específic per a impressores 3D en el desenvolupament del vestit segueix situant la impressió en 3D a l’ordre del dia en l’exploració espacial.

Un altre aspecte a destacar és la recerca de materials i estructures resistents als impactes.

Cal que siguem conscients, però, que aquest vestit espacial encara haurà de passar milers de proves un cop sapiguem el disseny guanyador, ja que l’ús que se’n farà exigeix un control de qualitat exhaustiu. Això no obstant, hom diria que ens esperen unes dècades apassionants…

Fins el proper 15 d’abril teniu temps per a votar el modelet que més us agradi. En aquests moments, la cosa està així:

resultats-votació-Z2

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: